Домашен оцет от грозде - приготвя се лесно

Автор: Plovdiv Now 4750
Домашен оцет от грозде - приготвя се лесно

Предлагаме ви рецепта за домашен оцет от грозде - приготвя се лесно.

Продукти:

жива мая - 1/2 кубче (21 г)

грозде - 1 шепа, качествено

хляб - 1 филия, ръжен

захар - 180 г

Приготвяне:

В голяма тенджера налейте един литър вода. Изсипете захарта и разбъркайте.

Оставете разтвора да къкри на огъня двадесетина минути и отдръпнете.

Щом течността изстине до четиридесет градуса, пуснете в нея филията хляб и маята, която преди това е смесена с малко вода.

Сложете капак на тенджерата и я оставете в топло помещение. Там тя трябва да престои три денонощия.

След това получената течност се разпределя в две стъклени шишета.

Приготвеното количество грозде се поделя в тях.

Бутилките се затварят с капачки и се оставят на стайна температура за четиринадесет дни.

Домашният оцет се филтрира и се ползва за овкусяване на ястия.

recepti.gotvach.bg

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина