Доброволците от Пловдив 112 с практични визуални съвети срещу коронавируса, ето ги

Автор: Plovdiv Now 6226
Доброволците от Пловдив 112 с практични визуални съвети срещу коронавируса, ето ги

Как да действате, ако в дома ви живее болен от коронавирус или карантиниран? Как да се предпазите от заразата, когато излизате навън? Какви стъпки и правила да следвате при завръщането у дома? Това са трите важни теми, които доброволците от Доброволно формирование Пловдив 112 са проучили и са създали практични визуални брошури, с които да информират обществеността.

Инициативата е подкрепена от Община Пловдив, която в следващите дни ще започне разпространение на брошурите. Отделно от ДФ-Пловдив ще изпратят визуалните практични наръчници срещу COVID-19 на търговски обекти, аптеки и всички желаещи, за да ги разпечатат и разлепят на всички видни места.

ПРАВИЛА ПРИ СЪЖИТЕЛСТВО СЪС ЗАБОЛЯЛ

Освен да спите в отделни стаи, добре е да не използвате никакви общи предмети от бита, както и да извършвате интензивни дейности по дезинфекция на общите части на апартамента. Ето и всички важни правила:

ПРАВИЛА ПРИ ИЗЛИЗАНЕ ОТ ВКЪЩИ

Важно е да вържете косата си, за да не бъде добро убежище за вируса. Избягвайте да се возите в автобуси, не давайте на домашния си любимец да се въргаля, да сяда и да ляга на обществени места. Ето и всички правила, които да спазвате вън от дома си:

ПРАВИЛА ПРИ ПРИБИРАНЕ ВКЪЩИ

Дезинфекцирайте себе си, дрехите си, но и домашния си любимец. Внимавайте какви препарати използвате. Ето как да действате при влизане в дома си:

Спазвайте правилата на Националния оперативен щаб, ограничете контактите си, по възможност прекарвайте времето в дома си. Здравето на всички зависи и от вас. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина