Доброволци от ромските махали в Пловдив ще следят за спазване на мерките срещу коронавируса

Автор: Plovdiv Now 8283
Доброволци от ромските махали в Пловдив ще следят за спазване на мерките срещу коронавируса

Екипи от доброволци са формирани на територията на квартал "Столипиново" и останалите махали с етническо население в Пловдив. Те ще бъдат обучени с помощта на доброволно формирование "Пловдив 112", като ролята им ще бъде да съблюдават за стрикнто спазване на мерките, определени от Националния и Общинския щаб за предотвратяване на разпространение на коронавируса. 

"В кварталите се очакват няколко важни събития-  да се завърнат хора от чужбина и, независимо от доброто желание, да има хора, които не спазват добре изискванията за разстояние и хигиена", каза зам.-кметът на община Пловдив Анести Тимчев. "Екипите са от хора, които са проверени в МВР и са с доказано обществено поведение. Щеги разпределим на зони, с един отговорник", каза  той. 

Общностният център разпространява и указания за лична хигиена и за дистанция между хората. Работи се съвместно с Пловдив 112 и БЧК, заедно с районните управления.

Освен това, продължават и акциите на ОП "Чистота" в района.  Създадена е организация за повсеместно почистване и хигиенизиране. Групите от 120 души ще имат ангажимент да предотвратяват и изхвърлянето на отпадъци в междублокови пространства, по Марица и на други нерегламентирани места, разкри още Тимчев. 

Ако се наложи, ще бъдат въведени още по-строги санкции за нарушителите. 

"Притесняваме се, че може да се появят преносители на този вирус, чийто брой може бързо да нарасне. Бе открит и специален кабинет, като се набират и доброволци лекари, за да може всеки завърнал се от чужбина, да минава преглед там", разкри още Тимчев. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина