Добрият пример: Знаменитостите с щедри дарения в борбата с коронавируса

Автор: Plovdiv Now 5441
Добрият пример: Знаменитостите с щедри дарения в борбата с коронавируса

Редица световни знаменитости не останаха безучастни и станаха добрия пример в борбата срещу заразата сковала цял свят - COVID-19. Освен, че спазват всички необходими мерки, за да предпазят себе си и околните, много известни хора направиха щедри дарения, за да подпомогнат борбата срещу коронавируса.

Ако до скоро всичко около тях всичко беше цветно, бляскаво и скъпо, днес те показват, че в този период на пандемия основновният им ангажимент е възможността да се ангажират с важните в момента социални въпроси.  

Легендарният моден магнат Джорджо Армани дари 1.43 милиона евро за борба с коронавируса в родната Италия. Дарението на Армани ще бъде разпределено между три болници в Милано и Рим, които в момента се справят със задачата да елиминират заразата възможно най-бързо.

Бил Гейтс дари 10 милиона долара. Заедно с Мелинда Гейтс финансират проект за доставяне на комплекти за тестване на коронавирус до домовете на хората в Сиатъл и незабавно уведомяване на здравните служители за резултата.

Модната дизайнерка Донатела Версаче и дъщеря й Алегра направиха и дарение от 200 000 евро на отделението за интензивно лечение на болницата Сан Рафаеле в Милано.

Доменико Долче и Стефано Габана също са решили да подкрепят изследователски екип на Humanitas University, който се е заел със задачата да открие евентуално лечение на заразното заболяване. Екипът на Versace е дарил 143 400 долара на Китайския червен кръст, за да се набавят допълнителни медикаменти.

„Във времена като това“, пише дизайнерът в изявление, публикувано в Instagram, „важно е да бъдем обединени и подкрепени, но и  можем да помогнем на всички, които са на първа линия - лекарите, които всеки ден се борят да спасят стотици животи.“

Френската компания LVMH (марките Louis Vuitton, Givenchy, Guerlain, Chaumet, Moët & Chandon) дари 2,3 милиона долара. 

Bvlgari също направи дарение за отдела по изследвания към Istituto Lazzaro Spallanzani в Рим, където се намира медицински екип, търсещ начин да изолира човешкото ДНК от болестта. Над 100 000 евро е сумата, използвана за закупуването на ново технологично оборудване, което цели да установи правилната превенция.

Много известни личности от спорта също оказаха своята подкрепа:

 

Джак Ма дари 100 милиона юана, а бившата китайска тенисистка Ли На - 3 милиона юана. 

Италианският „Интер” помогна със 100 хиляди евро на местна болница. Нападателят на „Наполи” Лоренцо Инсиние подкрепи със 100 000 евро болниците в Неапол.

Центърът на „Юта Джаз” и френският национален отбор Руди Гобер дари над половин милион долара на САЩ и Франция за служителите, засегнати от коронавируса. Баскетболистът на Юта Джаз Руди Гобер, пък даде 500 000 долара за борбата с коронавирус. Французинът е и първият играч от НБА, заразен с COVID-19, което доведе до спирането на шампионата в най-популярната баскетболна лига.

Италианската банка Intesa Sanpaolo дари до 100 милиона евро. Очевидно е, че дори да разполагаш с милиони в банковата си сметка, можеш да бъдеш добър пример!

Много звезди, пък избраха да се насочат към социалните мрежи, за да изразят своята загриженост към вече заразените, както и към предпазните мерки, които предприемат, за да се защитят. Сред тях са певецът Марк Ронсън, Джъстин Бийбър, Алиша Кийс, Майли Сайръс, Наоми Кемпбъл, Джон Леджънд, Кейти Пери, Марк Джейкъбс, Лейди Гага, Марая Кери и други. 

Редица български знаменитости също се включиха с видеа в социалните мрежи, с които призовават всички да си седят вкъщи и да спазват стриктно препоръките на властите. 

Актьорът и инфлуенсър Наум Шопов, пък публикува видео в официалния си YouTube канал, където споделя професионална информация по въпроса за вируса, защото освен на екран, той е и лекар в реалния живот.

"В това видео искам да си поговорим за развитието на събитията от последните няколко дни, а именно обявяването на "извънредно положение", новите заразени на нашата територия и какво означава това за нас." - пише той. 

Подобни новини

Нейко

Така че, аз му поръчах разумен аликемидж на този език от Ерарита Алириева и той знае много за този свят няма възражение за поведение. В курортите България има такива видове отдих като Варна, Пловдив, Русе, София.

13:23, 29.05.2022
Отговора 0
Отговор

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина