Добри новини за Пепо! Момчето се възстановява благодарение на всички вас!

Автор: Plovdiv Now 9573
Добри новини за Пепо! Момчето се възстановява благодарение на всички вас!

Добри са последните новини за състоянието на Петър Радев, студентът по медицина от Пловдив, който се лекува от левкемия в клиника в Германия.

Във фейсбук групата Да помогнем на Пепо да оздравее, която беше създадена именно с цел да организира и популяризира благотворителни събития в негова подкрепа, се съобщава, че момчето се възстановява и укрепва след направената му вече трансплантация на костен мозък. Това стана възможно, благодарение на неговите колеги, приятели, близки, както и на хилядите българи, които подкрепиха кампанията за събиране на средства за лечението. Припомняме и, че стотици хора дадоха кръвни проби в Пловдив и София, което пък момогна да бъдат установени трима напълно съвместими донори на костен мозък.

Ето какво гласи емоционалният пост в групата, публикуваме го без редакторска намеса:

Добри новини, приятели!!! Трансплантацията на Пепо мина успешно и той се възстановява без усложнения! Костният мозък вече работи, стискаме палци всичко да продължава така добре и Пепо да се чувства все по-силен и здрав! 

Нека си дадем сметка за постигнатото дотук: с множество събития и инициативи и неспирна помощ от ваша страна успяхме да съберем общо близо 300 000 лв. в дарителската сметка, ХелпКарма и ДМС! Безкрайно сме благодарни на всички вас, които и сами се организирате и продължавате да подкрепяте каузата!

Пепо трябва да остане в Германия поне още няколко месеца, под наблюдението на лекарите. Събраните средства ще се използват за следтрансплантационното лечение и наблюдение, наемите и скъпоструващите лекарства. Засега използваме събраната сума в ХелпКарма, за да плащаме наема на квартирата в Майнц. Освен това, Пепо ще трябва да приема скъпоструващи лекарства в продължение на 24 месеца, от които само мидостауринът струва между 8 и 10 000 долара на месец!

Ние няма да спираме да подкрепяме Пепо ежедневно не само с набирането на средства, но и показвайки му колко сме много и го обичаме! Благодарим ви!"

Припомняме, че клиниката в Германия поиска от Петър и семейството му рекордната сума от 500 000 евро за трансплантацията и съпътстващото я лечение. Събраните до момента 300 000 лева са около една трета от това, което семейството на Петър трябва да изплати на болницата.

Ето я и дарителската сметка, чрез която всеки може да помогне:

Банка ДСК

IBAN:BG42STSA93000026368202

BIC: STSABGSF Petar Radev(Титуляр:Петър Златков Радев)

Стартира наскоро и DMS кампания за набиране на средства за лечението на Пепо. Всеки, който желае да помогне, може да изпрати SMS с текст DMS PEPO на номер 17 777. Цената на едно съобщение за абонати Telenor, Vivacom и A1 е 1 лев. Има възможност и за месечен абонамент от 2 до 5 лева, като сумата ще бъде начислявана към месечната сметка към съответния мобилен оператор.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина