Дегустации, спектакъл и забавни игри в последния ден на „Дефиле на младото вино“ 2020

Автор: Plovdiv Now 4489
Дегустации, спектакъл и забавни игри в последния ден на „Дефиле на младото вино“ 2020

Неделният ден е третият и последен от програмата на фестивала „Дефиле на младото вино" 2020.  Възрожденските къщи в Стария град на Пловдив са отворили гостоприемно врати за срещи с приятели,  дегустация на български вина, културни събития, вкусна храна и много забавления. 

„Дефиле на младото вино“ е сред най-мащабните туристически събития в България и Пловдив. Фестивалът развива и популяризира винения и културно-историческия туризъм. Събитието е част от националния туристически календар.

Фестивалът е първият в България, който със старта си преди дванадесет години проправя път на винения туризъм в симбиоза с културния, като „подава ръка“ на родните винопроизводители, предоставяйки им възможността да презентират качествата и вкусовете на своята продукция пред широката публика.

Участниците във фестивала са 51, от които 39 винопроизводители и 12 производители на храни и продукти. За удобство на винолюбителите ще има насочващи стрелки към всички фестивални локации. При желание за дегустация може да опитате над 200 вида вина реколта 2020 г. с жетони на цена 75 стотинки за брой. Не пропускайте възможността да се сдобиете и с брандираната стъклена чаша за дегустации, за да се почувствате като истински професионалисти.

Фестивалът „Дефиле на младото вино“ се провежда при строго спазване на всички противоепидемични мерки, регламентирани от Министъра на здравеопазването. Пред всяка локация има поставени дезинфектанти. Информационни табели напомнят за въведените мерки. Каре с информация по въпроса е поместено и в печатните брошури на събитието. За спазване на въведените мерки съблюдават студенти от партньора на фестивала - Медицински университет - Пловдив.

Организатори на фестивала са „Съвет по туризъм – Пловдив“ и Община Пловдив с активно сътрудничество на ОИ „Старинен Пловдив” и Университет по хранителни технологии - Пловдив, всички партньори, участници във винения фестивал, както и институциите, свързани с културата и изкуството в града.

Ето и програмата за последния ден:

11:00 - Начало на винените дегустации в Стария град;

11:30 - Да наредим пъзел - отборна игра за бързина | Вход свободен, Ресторант „Алафрангите“;

13:00 - На раздумка с винце - Клюкомедия | Вход 15 лв. Тракийски стан;

13:30 - Рисуване с Дали вино | Вход 25 лв. с предварителна заявка. Къща „Иван Черноземски“;

14:30 - География на виното - образователна игра с награди | Вход свободен, Галерия „Енчо Пиронков“;

17:00 - Край на винените дегустации.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина