Днес може да разрешат на танцовите школи да отворят врати

Автор: Plovdiv Now 4058
Днес може да разрешат на танцовите школи да отворят врати

Среща между ръководителите на танцови формации и Кирил Ананиев ще бъде проведена днес в Здравното министерство. На нея ще бъде коментирана все още валидната забрана, касаеща функционирането на музикалните и танцови школи в страната. 

"Надяваме се днес официално да бъде позволено да отвторим врати, но трябва да се уговорим за мерките. Ние трябва да се съобрим със ситуацията, ситуацията няма да се съобрази с нас. С Кирил Ананиев коментирахме и останалите типове зали - ще работят тези в читалищата, ще обсъдим и ситуацията със залите във физкултурните салони." - това коментира пред Нова ръководител на популярен в страната танцов ансамбъл. 

Той споделя още, че протестът, състоял се в неделя, бил провокиран след като на 5 май била издадена заповедта, обхващаща само спортовете, а танцовите школи останали встрани от всичко случващо се. 

"В петицията се включиха 10 000 души. Нашият бранш е много голям, в България имаме 30 000 школи. Ние сме култура, ние сме това, което пази традициите, ние не сме спорт" - завършви ръководителя. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина