Днес е международния ден на хората с ангиоедем - какви са симптомите на това заболяване?

Автор: Plovdiv Now 4366
Днес е международния ден на хората с ангиоедем - какви са симптомите на това заболяване?

„Заедно за по-добър живот” е мотото под което Асоциация НАЕ ще отбележи международния ден на хората с рядката диагноза наследствен ангиоедем на 16 май 2020 г.

Голяма част от дейността им е посветена на помощ за диагностицирането на това заболяване. Експертите посочват, че ако вие или ваш близък страдате от периодични отоци по тялото без установена причина и неповлияващи се от противоалергична терапия, е възможно да страдате от придобит или наследствен ангиоедем.

Бързо диагностициране и адекватно лечение може да спомогне, въпреки диагнозата, която нарушава качеството на живот на болните и създава физически и психически дискомфорт, да се преодолеят част от проблемите.

"И тази година призоваваме обществото към съпричастност и подкрепа. Тази година бе предизвикателство и за семействата с диагноза впредвид създалата се обстановка в България и в света заради пандемията с КОВИД 19", споделят от "НАЕ".

Те посвещават отбелязването на този важен световен информационен ден на лекарите и изказва своите благодарности за подкрепата им през всичките тези години.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина