Директорът на „Напоителни системи” инспектира ново съоръжение в помощ на десетки земеделци

Автор: Plovdiv Now 4908
Директорът на „Напоителни системи” инспектира ново съоръжение в помощ на десетки земеделци

Изпълнителният директор на „Напоителни системи” ЕАД г-жа Снежина Динева днес инспектира работата на новата вертикална помпа за напояване, която беше монтирана в средата на седмицата в района на Каварна.

 

Съоръжението работи без проблем и доставя заявените от земеделските производители количества вода за напояване, като поливките се извършват по график, както са заявени.

 

Разходите за закупуване и монтиране на новото съоръжение са изцяло за сметка на „Напоителни системи” ЕАД, като земеделските производители не са заплащали нищо.

 

Припомняме, че водоподаването в района за периода на аварията не е прекъсвало и няма опасност за земеделската продукция.

 

Във връзка с твърденията на земеделските производители за застрашени в района 3 000 дка със зеленчуци, изпълнителният директор разпореди извършването на проверка от отдел „Вътрешен контрол”. По договор за доставка на вода, в района на Каварна от това съоръжение Дружеството обслужва 750 дка, 447 от декарите са засадени с пипер, 150 дка е бостан и 150 дка - със зеленчуци. Проверяващите в момента са на място за да установят точното количество вода, което се ползва за напояване и колко декара се напояват. Резултати от проверката се очакват в началото на следващата седмица. В случай, че бъде констатирана кражба на вода или наличие на съмнение за кражба, Дружеството ще подаде сигнал до прокуратурата за всеки отделен случай.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина