Директорът на Кукления театър открехва тайната на успеха на представленията за възрастни

Автор: Plovdiv Now 5240
Директорът на Кукления театър открехва тайната на успеха на представленията за възрастни

АКЕА „Медиатор“  кани пловдивчани на среща-разговор с Виктор Бойчев - директор на Държавен куклен театър Пловдив. Събитието е на 20 март (сряда) от 18 ч., а мястото е ул. Гладстон 1, офис 30, Пловдив /Дом на науката и техниката/.

Темата е  „Кукленият театър за възрастни в Пловдив, а после и в други градове“. Кукленият театър се свързва най-често с представления за деца, но това съвсем не е така. От разговора ще разберем повече за кукления театър за възрастни, неговите традиции и развитието му в Пловдив. Ще стане дума за това какво е специфично за кукления театър за възрастни? Какви са характерните му елементи? Какви възможности за актьорите и за публиката разкрива той? За пловдивската традиция, куклите и възрастните и още много въпроси, които вълнуват всички, влюбени в куклено-театралното изкуство.

Виктор Бойчев е председател на Асоциацията на куклениците в България. Член на Националния съвет на БАРОК (Българска асоциация на работодателите от сферата на културата). Той е един от най-успешните мениджъри в театралната институция през последното десетилетие. Той донесе в Пловдив ИКАР-и, красящи офиса му в Кукления театър.

Държавен куклен театър Пловдив има изключителни традиции в представянето на куклени представления за младежи и възрастни. В годините това са постановки, които са донесли множество национални и международни награди на театъра. В репертоара за възрастни в театъра се случват спектакли като "Петрушка" на Юлия Огнянова,"Дон Кихот " на Петър Пашов, "Нос" на Петър Чернев, "Хамлет" на Съби Събев, "Юбю" на Петър Чернев, "Желанието, наречено Фауст" на Сергей Столяров, "Едип. Празникът на ослепяването" на Руслан Кудашов,"Вграждане" на Веселка Кунчева, "Великденско вино" на Леоранд Капон…

АКЕА „Медиатор“ обещава да организира серия от тематични срещи-разговори с различни гости и теми. Ако искате да погледнете през очите на другите, да научите повече за себе си и за различни хора, да чуете и обсъдите важни теми, процеси, понятия, думички, които звучат сложно, неразбираемо или неясно и да преоткривате променящия се свят около вас, срещите предлагат възможности да задоволите любопитството си и да разговаряте и разсъждавате над всичко това.

Входът е свободен!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина