Димитър Чонов и Марио Базел показва своите „Паралелни светове” в изложба

Автор: Plovdiv Now 893
Димитър Чонов и Марио Базел показва своите „Паралелни светове” в изложба

Димитър Чонов и Марио Базел представят съвместна изложба скулптура и живопис под надслов „Паралелни светове“ на 24. септември от 18 ч. в галерия „Възраждане”.

Привидно експозицията е една неочаквана арт колаборация. Тя събира творци от две поколения, създаващи различен вид изящно изкуство – скулптура и живопис.

Скулпторът Димитър Чонов е утвърдено име с автентичен разпознаваем почерк. Има редица самостоятелни изяви и множество участия в общи изложби и симпозиуми в страната и чужбина. Негови монументални творби красят както Пловдив, така и други български градове. Димитър Чонов е изкусен ваятел на сюжети от отминали епохи, запечатани върху бронз следи от антична реалност, естетско претворени епизоди от древността, носещи посланията на предците.

Художникът Марио Базел е от младото поколение творци. Школуван от големия график Владимир Генадиев, Марио прави дебютната си самостоятелна изложба през 2022 г. в Градската художествена галерия в Пловдив. Носител е на почетна награда от конкурс за международна графика от Associació Internacional Duana de les Arts, Барселона, Испания. Марио Базел майсторски пресъздава в картините си психологически портрети на една съкровена и дълбоко лична съвременност, интимен калейдоскоп от чувства, емоции и преживяванияна модерния човек.

Фрагменти от миналото и откъси от настоящето, изложбата е разказ за невидимата нишка на времето, която свързва колективната памет с вълненията на личността днес. Двамата творци припомнят, че в изкуството пространства, измерения и похвати се преплитат, за да остане усещането за стойността на вечните търсения на човешкия дух”, казва Надежда Цветкова.

Творбите ще можете да разгледате до 14. октомври”, канят от галерия „Възраждане”.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина