“Дясната ръка“ на Стинг свири тази вечер в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 4553
“Дясната ръка“ на Стинг свири тази вечер в Пловдив

Вече 29 години, Доминик Милър е китарист, композитор и бендлидер на групата на Стинг. Автор на едни от най – големите хитове на звездата, като Shape Of My Heart,  La Belle Dame Sans Regrets и др. Участва във всички албуми на Стинг от 1990 г.

Тази вечер в 19.30 часа Доминик ще подели сцената на ДК „Борис Христов“ в Пловдив с още един от колосите на съвременната поп култура – Майк Линдъп от легендарните LEVEL 42, както и с Никола Фижман – бас, Сантиаго Ариас – бандеон и Жив Равиц – ударни.

Проектът се осъществява от Сдружение за култура и образование „Милчо Левиев“ с подкрепата на Община Пловдив, в партньорство с Tatratea bg.

Роден в Буенос Айрес от майка ирландка и баща американец, Доминик Милър учи китара в престижния  Бъркли Колидж в Бостън, както и в Лондонската музикална школа „Гилдхол“. Автор на музиката и продуцент на 15 солови албума в кариерата си.

Още на 8 години Доминик Милър хваща китарата, но на 15 започва да се занимава сериозно и заминава да усъвършенства своите познания в London’s Guildhall School of Music. 

Днес, Доминик има записани над 9 албума само с гениалния Стинг. Двамата започват съвместната си кариера през 1990. Към момента имат над 1200 съвместни концерта зад гърба си и смело продължават да ги увеличават.

Виртуозът е неразделна част от изявите на англичанина и описва успеха кратко, точно и ясно – „Мисля, че тайната на успеха се крие в това, че не сме твърде близки като приятели, но музикално сме силно свързани.“ 
Доминик е съавтор на много песни, но най-любима и популярна е Shape of my heart . 
Записвал с Фил Колинс в края на 80-те години, Милър не крие предаността и благодарността към певеца, който го изтласква към успеха и заражда желанието му да изследва все повече нови музикални територии. Съдбата го отвежда при Колинс, за да работят заедно по четвъртия му солов албум But Seriously.

Китарите в хитовете Another Day in Paradise, I Wish It Would Rain Down и Do You Remember? са именно негови. Този успех го отвежда на прослушване при Стинг и към днешна дата всичко е добре позната история без край.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина