Детският кинофестивал в Пловдив продължава и днес с два интересни детски филма

Автор: Plovdiv Now 6482
Детският кинофестивал в Пловдив продължава и днес с два интересни детски филма

Детският кинофестивал Пловдив` 2020 стартира на 15-ти февруари, безплатно за деца, за да покаже най-гледаните детски филми от изминалата година, среща с новите киногерои и истории за най-малките, събрани в 22 прожекции - всяка събота и неделя до 15-ти март. Тази година - всички прожекции са в голяма зрителна зала на Лъки-Дом на киното с капацитет 200 места.

Прожекциите са безплатни за деца до 12 годишна възраст,  вход за възрастни - 4лв. Днес в програмата са включени два филма "Лодките" и "Белия зъб".

"Лодките": По време на голяма буря, спасителната лодка Елиъс получава спешно обаждане от съседния град "Голямо пристанище" с молба да спаси кораб в беда. Елиъс отива там, без приятелите си. Една вечер открива, че местна банда извлича незаконно благороден метал, който излъчва електромагнитни вълни, а те променят времето! Елиъс бързо ще разбере, че това, от което се нуждае най-много, е помощта на старите му приятели.

Режисьори: Симен Алсвик, Уил Асхърст

Сценаристи: Симен Алсвик, Карстен Фулу

Продуцент: Сигур Шлотебрек

Музика: Гауте Стурос

"Белия зъб": Историята за Белия зъб разказва за куче-вълк, което се ражда в глутница, но заживява сред хората, излиза три години по-късно, през 1906, и е минала през няколко игрални версии, преди чак сега да получи първата си рисувана. Режисиран от люксембургския аниматор Александър Еспигар (с Оскар за късия Mr. Hubolt от 2013), филмът има приказен визуален стил с дълбочината и светлосенките на маслена картина, който е най-омагьосващ в 30-минутната отсечка за идиличното детство на кучето в дивото, лишена от човешка реч. С появата на думите сюжетът (писан от трима френскоговорящи сценаристи) леко закуцуква през следващите изпитания на Белия зъб: първо е намерен и кръстен така от племенен вожд, който го впряга в шейната си, а после е продаден на алчен бизнесмен, който го хвърля на ринга в кучешки боеве, откъдето го спасява третият му стопанин. Дали и вашето хлапе ще плаче на Джек Лондон? Вероятно не – тази версия е така опитомена, че почти никога не оголва зъби, за разлика от суровия оригинал.

Оригинално заглавие: Croc-blanc

Превод: дублиран
Жанр: анимация
Франция/Люксембург, 2018, 85'
по романа на Джек Лондон
Режисьор: Александър Еспигар
Озвучен на български с гласовете на: Петър Калчев, Виктор Иванов, Малена Шишкова, Сотир Мелев, Константин Лунгов, Стефан Стефанов, Стефан Сърчаджиев-Съра, Николай Николов, Татяна Захова, Симеон Владов, Христо Узунов, Владимир Зомбори, Марио Иванов

 

Достъпът до филмите е само с предварително взети места от касата за продажба на билети в LUCKY Дом на киното.  Безплатните билети за децата могат да бъдат получени само за прожекции в рамките на същия ден /при наличие на свободни места/.

Предварително закупуване на билети за програмата на фестивала е възможно на BOXOFFICE.BG. Цената на билета при онлайн продажба е: 1лв за деца, 5лв за възрастни.

За 3D прожекциите е необходимо закупуване на очила, които могат да бъдат използвани за всички 3D прожекции в LUCKY Дом на киното. Цена: 1лв.

Вижте цялата програма на Детски кинофест, изберете Вашето киноприключение и заповядайте с децата.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина