Детският хор “Пим-Пам“ празнува 40-годишен юбилей в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 6480
Детският хор “Пим-Пам“ празнува 40-годишен юбилей в Пловдив

Юбилейният концерт „Да бъдем различни – 40 години с песните на „Пим-Пам“ и Борис Карадимчев“ ще се състои на 15 април от 18:30 часа в Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив. Събитието е част от програмата на  „Пловдив - Европейска столица на културата“ 2019. Малките хористи от „Пим-Пам“ ще изпълнят някои от златните песни, които Борис Карадимчев създава през последните десетилетия на 20 век.

В концерта участва също Хорът на пловдивските момчета „Стефка Благоева“ с художествен ръководител Милка Толедова. Солисти са Весела Делчева и Влади Михайлов. Билетите се продават в мрежата на Eventim и на касата на ДК „Борис Христов“ от 8 до 15 април.  

Историята на детски хор „Пим-Пам“ започва преди 40 години, когато вокалната група към Националния дворец на децата е трябвало да изпее песен на фестивала „Златният Орфей“ по повод излитането на първия български  космонавт Георги Иванов. Разхождайки се с децата из курорта Слънчев бряг непосредствено преди концерта, Борис Карадимчев им предлага да измислят име на състава. Така, като игра на думи се ражда краткото, звънливо като детските гласчета и запомнящо се име „Пим-Пам“.

В продължение на много години композиторът създава десетки ярки и мелодични детски песни, издавани в сборници, на грамофонни плочи, аудио касети и компакт дискове, изпяти от „Пим-Пам“ и големите певци и актьори на 80-те и 90-те години на 20 век като Тодор Колев („Човек и време“, „Робинзон Крузо“) и Васил Найденов („Да бъдем различни“). Голяма част от песните са включени и в учебниците по музика. Така с мелодиите на Борис Карадимчев израстват поколения деца. В програмата на концерта са включени и емблематичните филмови хитове от творчеството на Борис Карадимчев „Хора и улици“, „Бяла тишина“ и „Оставаме“.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина