Детски уикенд: Кукленият театър очаква малчуганите на 3 невероятни представления и игри в парка СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 6347
Детски уикенд: Кукленият театър очаква малчуганите на 3 невероятни представления и игри в парка СНИМКИ

Не пропускайте да се присъедините към приключението Театър. Защото през тази официално последна за сезона седмица в Кукления театър, пътешествието е предназначено за истинските малки и големи откриватели и изобретатели.

Не пропускайте да хванете по пътя и... спектакъла "Житената питка". Той ще бъде представен за вас от двама странстващи хлебари на 29 юни 2019 /събота/  от 10.30 ч . и от 11.45 ч. в ДКТ-Пловдив.

На 30 юни 2019 /неделя/  от 10.30 ч. и от 11.45 ч. чрез и в ДКТ-Пловдив ще се озовете в света на зъболекарството, а не на зъбчатите колела. Ще видите сценичната дрелка и сценичната бормашина наред с "Чук и Пук", които като "Налудничави професори" като истински "Разбивачи на митове" биха вилняли из Вашата уста ако не се спазват правила. И внимание - научно е доказан този факт!-още повече, когато това се случва за Вас чрез средствата на сценичната машинария..

На 29ти и на 30ти юни 2019 /събота и неделя/  от 10.30 ч. ДКТ-Пловдив ще ви очаква в Парк "Дондукова градина" - на ул. „Христо Г. Данов“ – Пловдив за спектакъла!   Ще ги разпознаете по купата сено /Айртон Сена няма да присъства/ и по каруцата 4х4 - казваме й така, защото актьорите чрез нея ще трябва да претворят декора неколкократно...и по народните носии.

Запазете свежестта на чувството за хумор в себе си! Включете се в "Опън предизвикателството Театер" -  THE OPEN CHALLENGE THEATAIR. Поканата е отворена и за АрдУино и за Пико но и за Лего- конструктори и програмисти и за всякакви други любители на моделизма и заснемането. Още повече, когато на това събитие ще стане дебюта и на новото попълнение на ДКТ-Пловдив - на актьора Радослав Арнаудов. Нека помним, че и видеото и гейминга, и образователните виртуални пособия и други джаджи за деца се правят от порасналите такива.

Подготовката за събитието е в Гугъл се казва Джим Хенсън или Virtual Production with Jim Henson /Виртуалната продукция с Джим Хенсън/, но може и From Muppets to Digital Puppets /От Мъпети към Дигитална анимация/.

Това е последната седмица  от месец юни в ДКТ-Пловдив, когато важат пуснатите в обръщение талони-отстъпка от 25/% за спектаклите в четвъртък, събота и в неделя. Талонът важи срещу закупуване на билет на касата на ДКТ-Пловдив! Вземете/разпечатайте Вашите електронни талони /черно-бяло копие е достатъчно/ и си позволете семейно да преживеете цялото или част от приключението театър!

За резервации тел. каса- ДКТ-Пловдив: +359/32/ 62 32 75 | тел. за организирани посещения: +359/32/ 26 58 40, организатори: 0878 11 43 79,  0878 11 45 68.

Ето и подробности за програмата!

ЖИТЕНАТА ПИТКА - на 29 юни 2019 /събота/  от 10.30 ч. и от 11.45 ч. в ДКТ-Пловдив по българска народна приказка.

Режисьор - Ирослав Петков/ Сценография - Мария Ибришимова / Композитор - Кристиян Бояджиев.

Участват - Наталия Василева и Александър Караманов / Соня Ботева и Панайот Добрев.

Знаят ли децата, какво са „нощви“, за какво служи „маята“, от къде идва брашното… изобщо как се меси вкусна питка – това могат да научат децата от нашия спектакъл. Познатата приказка, разказана от двама странстващи хлебари. Техните чували, бъркалки, черпаци, кани и гевгири се превръщат в героите от приказката. Иначе - ще видите историята точно такава, каквато сте чували, чели или разказвали.

 

ЧУК И ПУК – на 30 юни 2019 /неделя/  от 10.30 ч. и от 11.45 ч. чрез и в ДКТ-Пловдив

Автор - по Турбьорн Егнер / Режисьор - Стоян Ангелов / Сценография - Диана Узунова /Музика - Гергана Василева / Участват - Наталия Василева и Михаела Андонова или Емилия Копчева и Александър Караманов.

Весел образователен спектакъл, който ще помогне да децата да открият разни важни тайни за зъбките!

 

БОЛЕН ЗДРАВ НОСИ - на 29-ти и на 30-ти юни 2019 /събота и неделя/  от 10.30 ч. ДКТ-Пловдив ще Ви очаква в Парк "Дондукова градина" - на ул. „Христо Г. Данов“. Спектакъл по българска народна приказка.

Режисьор - Ирослав Петков / Сценография - Мария Ибришимова / Участват - Наталия Василева,  Александър Караманов / Радослав Арнаудов

Забележителна българска народна приказка, в която са противопоставени грубата сила и хитрият ум. Радваме се, когато по-слабият надхитри по-силния. По този начин се възцарява някакъв вид справедливост. Щом, обаче, започне да се прекалява с хитрините, те се превръщат в лъжи и измами. Тогава започваме да симпатизираме на другия. Точно, защото, макар и силен, е наивен и доверчив. Но не е честно да страда заради измамници. Нима този проблем не е познат и в нашето съвремие?... Колко мъдри са народните приказки?!

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина