Дете - обект на сексуално преследване и майка му разказват за страха и липсата на правосъдие

Автор: Plovdiv Now 5722
Дете - обект на сексуално преследване и майка му разказват за страха и липсата на правосъдие

Тя е на 13 години, но вече се е сблъсквала с пошлостта, с нагона и със сексуално-еротичните нездрави щения на един 37-годишен пловдивчанин – Християн Нейков. Ще я наричаме Радост, защото искаме да запазим самоличността на момичето, но и защото тя е едно жизнерадостно невинно дете. Дете, което вече няма да е същото след едно съвсем невинно действие – приемане на приятелство от профил във Фейсбук, за който сметнала, че е на момиче от тренировките ѝ.

Радост е момичето, заради което Християн получи 1 година условна присъда. Той обаче не беше осъден по обвинение за сексуален тормоз, а за разпространение на порнографски материали на непълнолетни лица.

Нейков познава Радост от дете. Момиченцето израства пред погледа му в ЖР „Тракия“. Смразяващо е, че той намира начин да стигне до момичето в социалните мрежи и под прикритието на фалшив профил на тийнейджърка да ѝ праща и иска голи снимки. Животът на Радост оттогава не е същия. Тя се страхува да излиза от дома си, страхува се, че Християн няма да спре да има интерес към нея, както и към други деца. Опасява се, че той може да стигне по-далече.

Майка ѝ Нина е човекът, на когото воайора попада правейки опитите да се сдобие с голи снимки на детето. Нина от своя страна подава сигнал в полицията, а с помощта на съседска дъщеря успяват да разконспирират, че зад опитите за еротични извращения стои Християн.

Християн беше осъден на 1 година условно. Радост и Нина не разбират на делото, нито присъстват на прочитането на присъдата. Оказва се, че те не са страна по делото, тъй като то е само за разпространение на порнографски материали, а не за сексуален тормоз или по друг състав, в който може да влезе искането на голи снимки от малолетно дете. Двете считат, че присъдата е абсурдна, страхуват се, че Християн няма да спре.

Вижте какво разказаха от първо лице Радост и майка ѝ Нина пред камерата:

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина