Десетки пловдивчани се включиха в бягането на ултрамаратонеца Краси Георгиев СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 6651
Десетки пловдивчани се включиха в бягането на ултрамаратонеца Краси Георгиев СНИМКИ

Голяма подкрепа имам в Пловдив и за мен това и много важно. Пловдив е изключителен град, заяви ултрамаратонецът Краси Георгиев, който тази сутрин бе в града под тепетата като част от маршрута на поредното му предизвикателство - 1200 километровото трасе на Паневропейския транспортен коридор № 8, който свърза Черно и Адриатическо море.

На площад „Стефан Стамболов“ той бе приветстван от кмета на район „Централен“ Георги Стаменов, заместник-кмета на Община Пловдив Стефан Стоянов, председателя на Комисията по спорт в Общинския съвет Атанас Узунов, общинските съветници Емил Русинов и Пенчо Малинов. Десетки граждани подкрепиха Краси и се включиха по маршрута му.

Предизвикателството Коридор 8 се провежда под мотото „Свързаност“ и цели освен да обедини активните хора от България, Северна Македония и Албания, да насърчи още развитието на инфраструктурните връзки, спорта, туризма и бизнеса между трите страни.

От името на Община Пловдив кметът на район „Централен“ Георги Стаменов се подписа в специалната книга на инициативата. „Сигурен съм в успеха на Вашата кауза. Свързаността е изключително важна както за бизнеса, така и за всеки един от нас“ – с тези думи Георги Стаменов се обърна към Краси Георгиев. Двамата си размениха плакети – със символа на инициативата и на Античния театър.

Ултрамаратонецът припомни миналогодишната си инициатива в Пловдив – 55-часов маратон, която провокира активността не само в града, но и в цялата страна. През септември 2018 г. в Цар-Симеоновата градина в подкрепа на благотворителната кауза задеца с с онкохематологични заболявания се включиха близо 1200 човека. Събитието „Празник на мотивацията“ бе част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

„Започваме. Днес се чувствам много добре и ще бъде един изключителен ден“, заяви тази сутрин Краси Георгиев и продължи по трасето през Пазарджик за Панагюрище. Той тръгна от Варна на 8 май и ще тича от Варна до Дурас, като се очаква церемонията за финала на този исторически ултрамаратон да бъде на 25 май.

 

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина