Десертът с праскови, който ви предлагаме, се приготвя много бързо и лесно, а става много вкусен. Хубавото при него е, че не изисква много продукти – ако не разполагате с бадеми, можете да ги пропуснете или да ги замените с други ядки.
Начин на приготвяне: Стафидите натопявате в рома и ги оставяте за няколко часа, за да набъбнат. Обелвате и разполовявате прасковите. Внимателно с помощта на лъжичка разширете отвора на прасковите. В купа разбийте маслото и ситно нарязаните бадеми, захарта, настъргания шоколад и стафидите.
С лъжица напълнете половинките праскови и сложете в съд, който предварително сте намазали с масло. Залейте плодовете с десертното вино. Изпечете за 20 минути в умерена фурна, а след това сервирайте със сметана.