“Денят на турското изкуство в Пловдив“ представя четирима популярни творци от съседната държава

Автор: Plovdiv Now 6498
“Денят на турското изкуство в Пловдив“ представя четирима популярни творци от съседната държава

Ден на турското изкуство в Пловдив, организира Генералното консулство на Република Турция в града под тепетата.  На 29 май 2019 г. известните турски художници Хикмет Четинкая и Шукран Истанбуллу ще открият за пръв път съвместна изложба.

Докато името на Хикмет Четинкая е добре познато на българската публика като „Художника с маковете“, благодарение на усилията на галерия „Аспект“ през годините, то Шукран е имала до сега само общи участия в изложби в България и почитателите на изобразителното изкуство ще имат възможност за пръв път да се запознаят по-обстойно с нейните творби. Те са изключителен пример за хармонично съчетание на източната пищност и западната модерност. В експозицията всеки от двамата е подредил по двадесетина картини, рисувани специално за изложбата в пловдивската галерия „Аспект“.
По време на отвореното откриване, което ще протече в часовете от 17.00 до 19.30 на 29 май, двамата ще демонстрират своите живописни техники, рисувайки на живо пред публиката в галерията.

В 19 .30 часа в Радио Пловдив започва концерт на турските изпълнители Ъшъл Даар – пиано и Бурджу Джошкун – флейта. В програмата ще прозвучат произведения на Бах и образци на турската класическа музика.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина