Денят дойде! Ремонтираният Ботев срещу хитовия Локомотив

Автор: Георги Анастасов 3605
Денят дойде! Ремонтираният Ботев срещу хитовия Локомотив

Време е за поредното пловдивско дерби. Тази вечер от 18.45 мача Ботев посреща Локомотив в Коматево в мач от първия кръг на шампионата. Мачът е още на старта на първенството, което предполага, че залогът за точки няма да е толкова голям и двата отбора ще дадат полет на емоцията. Това е предпоставка за зрелище, тъй като зарядът и атмосферата в Битката за Пловдив нямат аналог на родната футболна сцена. В последните издания качеството отстъпва, но всички се надяваме сега да бъде различно.

Колкото и да говорим, че в дербито няма фаворит, Локо е в ролята на такъв, не само заради спечелените три купи за последните два сезона. Черно-белите се изградиха като стабилен, солиден и обигран тим, труден за побеждаване. Отборът на Бруно Акрапович вече има ясно оформен облик, постоянството е постоянен спътник в мачовете, както у дома, така и навън. Тимът представлява печеливша сплав от колективизъм и силни индивдуланости във всички линии като вратарят Луков, Алмейда, Умарбаев, Карагарен, Митко Илиев, Аралица.

Ботев е на друг полюс и за момента определено е енигма. Отборът претърпя основен ремонт - Марин, Терзиев, Александър Тонев и Андерсон си тръгнаха, Бурбано е пред напускане и няма да се разчита на него. За разлика от своите съграждани обаче жълто-черните направиха солидна селекция - Виктор Генев, Славчо Шоколаров, Атанас Илиев, Мите Цикарски, Мишел Еспиноса и Маркиньос Педроса. Млядото ято на канарчетата в лицето на завърналия се от Порто Крис Добрев, Станислав Работов, Димитър Тонев, Станислав Шопов, също е налице. Тук са и звездата Тодор Неделев, който засега остава в отбора, както и капитанът Лъчо Балтанов и опитният боец Иван Бандаловски. Така че жълто-черните никак не са за подценяване. Големият въпрос е доколко отборът е успял да се сработи, предвид изключително малкото време за подготовка. И дали новите са готови за един по-различен мач, какъвто дербито винаги е бил. Ремонтираният Ботев срещу хитовия Локомотив - кой ще надделее? Отговорът - тази вечер от 18.45 часа.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина