Делото срещу Рангелина и Владимир, обвинени в рекет, не успя да тръгне в съда

Автор: Plovdiv Now 12108
Делото срещу Рангелина и Владимир, обвинени в рекет, не успя да тръгне в съда

Процесът срещу Рангелина Ненчева, обвинена за рекет след секс, и рецидивиста Владимир Кръстев, обвинен за измами и изнудване спрямо Чавдар Чаушев - Чавдата, така и не успя да тръгне в съда. Близо година, след като делото беше разпределено и тъкмо щеше да му бъде даден ход по същество, се оказа, че има нарушения на процесуалните правила.

Преди дни Окръжна прокуратура - Пловдив в наредила делото да бъде върнато на Районна прокуратура Пловдив. По време на заседанието на Районния съд тази седмица бяха извикани дори свидетелите по делото, ала до техния разпит така и не се стигна. Производството бе прекратено и съдията го върна на прокуратурата.

Въззивната инстанция е счела, че на досъдебното производство при изготвяне на обвинителния акт е допуснато съществено нарушение на процесуалните правила и съответно е разпоредила делото да се върне на държавното обвинение за отстраняване на допуснатите нередовности. 

В делото има два съществени проблема. Единият от тях касае факта, че единия обвиняем - Владимир Кръстев беше издирван повече от година. Преди няколко седмици най-накрая беше предоставена справка от граничните служби, в която се потвърждава, че мъжът е напуснал страната. Не е известно обаче неговото местоположение. В крайна сметка беше решено той да бъде съден задочно, а негов адвокат все пак бе в съдебната зала на последното заседание. 

Другият сериозен проблем е, че човекът, който е отправял заплахи от телефона на Рангелина Ненчева като се е представял за неин баща, не е установен. Вероятно Районна прокуратура ще трябва да доразследва случая, предположи адвоката на Чавдата. Самият Чаушев е частен обвинител в процеса. 

Припомняме, че Чавдар Чаушев подробно разказа пред репортер на TrafficNews, за схемата, която започва с катастрофа и опит за лично отмъщение. Гаджето на Рангелина  Николай Николов - Сълзата взима пари от Чавдата за услугите по реванш.  Сълзата обаче не прави нищо по въпроса, но и не връща парите, а след това "по неведоми пътища" Рангелина намира координати на Чаушев - телефон и фейсбук профил и му казва, че много го харесва.

Момичето го лъже, че е студентка и настоява да излезе на среща с Чавдар. След ден отива у тях и се предлага на леглото. След секса му бива съобщено, че е "прокурорска", т.е. непълнолетна. След това започват заплахи, че ще го съдят за изнасилване, но ако даде 20 хиляди лева всичко ще се размине. От схемата след дни се намесва и възползва и Владимир Кръстев, който на свой ред обещал да потули делото за изнасилване, каквото никога не е имало. Логично, той просто завлякал Чавдата с над 20 хиляди лева, кола и мотор. 

Неочаквано Владимир Кръстев, който се издирваше месеци наред, се свърза с наш репортер, като обясни, че нещата не са такива каквито биват представени и обвиненията срещу него са несправедливи. Той не пожелая да уточни къде в чужбина се намира, но поясни, че иска да разкаже своята гледна точка.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина