Делото за смъртта на моториста Недялко продължава, организират протест пред съда в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 1102
Делото за смъртта на моториста Недялко продължава, организират протест пред съда в Пловдив

Автор: Наталия Грозева

Продължава делото за смъртта на Недялко Бакалски, който загуби живота си в тежка катастрофа на прелеза на булевардите „Шести септември” и „Копривщица” преди 2 години.  На 4-ти октомври предстои да бъдат разпитани и последните двама свидетели - полицаите дошли на мястото на инцидента. Трябва да бъдат представени и справките за точните характеристики на мотора и дали 21-годишният тогава Бакалски е притежавал необходимата правоспособност, за да управлява мотора. Има назначена и допълнителната комплексна съдебномедицинска и автотехническа експертиза, която трябва да бъде прочетена пред съда, предаде trafficnews.bg.

Преди заседанието ще се съберат десетки пред Съдебната палата в Пловдив, за да протестират. Това ще бъде организирано от Сдружение "Ангели на пътя" и е в подкрепа на родителите на Недялко Бакалски, който остана завинаги на 21 години.

"Нека всички се обединим и подкрепим родителите и близките в този най-тежък за тях момент, за да кажем "Стоп!" на безумието по пътищата на България",  написаха от сдружение "Ангели на пътя". 

Инцидентът стана на 5 май 2022 година, на прелеза на булевардите „Шести септември” и „Копривщица”. 52-годишният Иван Иванов карал автомобила си по бул. "Копривщица", когато на кръстовището със "Шести септември" блъснал движещия се по другия булевард 21-годишен моторист. Според автотехническата експертиза колата се е движила с около 28-30 км./ч, а моторът с 50 км./ч. При удара Бакалски изхвърчал от мотора, прелетял над автомобила, паднал и си ударил тежко главата. Издъхнал 7 дни по-късно в болница, а родителите му избрали да дарят органите, като по-този начин спасили други четири човешки живота.

Обвинението срещу Иван Иванов е за причиняване на смърт по непредпазливост, в следствие на нарушаване на закона за движение по пътищата - отнемане на предимство и движение с несъобразена скорост. Според съдебномедицинската експертиза цялата травма, довела до смъртта на Недялко Бакалски е концентрирана в главата. При извършените медицински изследвания са констатирани хематоми в главата и множество контузии и счупвания в мозъчната кора. 

Делото все още е на първа инстанция, а Иван Иванов  още в първото заседание отказа да признае вината си и да се възползва от съкратените процедури предвидени в закона. Така производството протича по общия ред с разпит на всички свидетели.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина