Дават последен толеранс на нощните заведения в Пловдив, проверките продължават

Автор: Plovdiv Now 4301
Дават последен толеранс на нощните заведения в Пловдив, проверките продължават

Още 10 дни толеранс към нощните заведенията ще бъде даден от Областния медицински щаб. Това обяви на брифинг Областният управител – Дани Каназирева след заседание на щаба.  Акциите на МВР, РЗИ и Инспекцията по труда продължават, като те ще са още по- сериозни, съобщава trafficnews.bg.

„От миналата седмица започнаха проверки в търговските обекти, извършени са 2581 проверки за 4 дни. Ще дадем още 10 дни толеранс на всички. Там, където не се спазва се налагат санкции и затваряме обектите. Не може да накажем един цял бранш, заради това, че едни не спазват мерките. В целия регион ще текат проверки. Две заведения са затворени в събота”, каза Дани Каназирева и допълни:

„Пловдив първи взе мерки и ограничи капацитета на нощните заведения. Анализът показва, че пробите започват да скачат две седмици след започването на учебния процес, но няма как да затворим училищата. Ако в момента затворим нощните заведения, ще превърнем коктейл баровете в дискотеки. Ако затворим и тях, то потокът ще отиде в ресторантите. Трябва да приложим индивидуален подход. Тези, които не спазват ще бъдат затваряни. Продължаваме тази седмица с проверките, всяка вечер ще има проверка навсякъде“.

Тя допълни, че от днес се разкриват още легла в болницате за борба с коронавируса.

„След среща със всичките болници и няколко срещи с РЗИ, с решение на щаба, разкриваме 182 легла, от които 55 в региона, а останалите в Община Пловдив. 60 легла се разкриват в Окръжна болница, 10 в УМБАЛ „Свети Георги”, Пълмед и други. Имаме достатъчен брой легла в Интензивен сектор.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина