Дават 8 млн. лв. за модернизация на жп линиите до Крумово и Скутаре

Автор: Благовест Андонов 9443
Дават 8 млн. лв. за модернизация на жп линиите до Крумово и Скутаре

Две споразумения за индексации по най-големите жп проекти в Пловдив са подписали от НКЖИ и фирмите изпълнители. Те касаят модернизацията на жп линиите  Пловдив – Крумово и Пловдив –Скутаре, както и пробива на Централна гара.

По първия договор, който обхваща цялостната реконструкция на съседните гари и жп линиите до тях индексацията е 8 млн. лева с ДДС. Споразумението между държавата фирма и консорциума с двете водещи фирми „Геострой“ и „Лантания“ вече е на стойност от 174 млн. лева с ДДС

Пробивът на Централна гара пък е бил индексиран с 2 млн. лева. Там обаче дейностите започнаха по-късно и вероятно сумата ще бъде вдигната още. След подписания анекс между НКЖИ и „Трейс“ сумата по пробива вече е 114 млн. лева. Така общата сума, която ще бъде инвестирана в жп възел Пловдив е 288 млн. лева.

Очаква се дейностите и по двата проекта да приключат до средата на 2024 година. Срокът бе до края на тази календарна година, но заради всички форсмажорни обстоятелства, се дадоха още 6 месеца за завършването му.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина