Държавата може да започне Колежа след Нова година, прекратяват концесията още декември

Автор: Благовест Андонов 4344
Държавата може да започне Колежа след Нова година, прекратяват концесията още декември

Държавата и Община Пловдив ще имат възможност да започнат процедурите по строителството на стадион „Христо Ботев” още след Нова година. Вчера кметът Здравко Димитров заяви, че концесията ще бъде прекратена по взаимно съгласие, като очаква искането на Ботев Пловдив.

Очаква се днес „канарчетата” да внесат искането в деловодството на Община Пловдив и Общинския съвет. Ако това се случи, то предложението може да влезе в комисиите на местния парламент, като то да бъде гласувано на 28 декември. Ако то бъде прието от общинските съветници и не бъде обжалвано, то след 14 дни ще влезе в сила.

Така ръцете на правителството и градските власти ще бъдат развързани да започнат дейностите. Това обаче едва ли ще стане преди лятото на 2020 година. През януари трябва да бъде гласуван Републиканския бюджет, като средствата трябва да бъдат заложени в него.  Освен за стадиона на Ботев, средства трябва да бъдат заделени и за спортната база на Локомотив. Възможно е само част от финансирането да бъде заложено в бюджета за 2020-а, като то може да бъде разделено в две години.

Не е ясно и дали държавата сама ще строи стадиона през някое от нейните звена. По-вероятно е парите да бъдат прехвърлени към Община Пловдив, която да проведе процедурите и да проведе обществена поръчка,а след това да проведе строителството.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина