Дара Екимова не е получавала заплахи от Гергана след първото дело в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 1102
Дара Екимова не е получавала заплахи от Гергана след първото дело в Пловдив

Автор: Наталия Грозева

Дара Екимова не е получавала заплахи от 28-годишната Гергана след първото заседание, което бе проведено пред Районен съд Пловдив. Това заявиха пред медиите прокурор Пехливанов и адвокатът на Екимова Десислава Матева. Юристът обаче не може да каже дали инфлуенсърът Ясмин Кирилова е била притеснявана от въпросното момиче.

Днес магистратите решават дали да настанят в клиника Гергана, след като прокуратурата поиска лечение в специализирано психиатрично заведение на 28-годишната Неделчева. На него трябва да бъдат предоставени заключения от назначената съдебно-психиатрична експертиза, която бе изготвена.

“Има наказателно постановление влязло в сила по наказателното дело, което не е по това по Закона за здравето. Вследствие на това влязло в сила постановление, има предписание на Районна прокуратура Хасково за прилагане на принудителни медицински мерки. Доколкото сме наясно тя няма попечител и има ТЕЛК. Това стана ясно на предходното съдебно заседание. Очакваме Гергана да се чувства добре и да бъде лекувана по такъв начин, че да бъде един нормален гражданин”, заяви адвокатът на Екимова Десислава Матева, цитирана от trafficnews.bg.

Прокурорът по делото заяви, че авторството е установено и няма съмнения.

“Днес вещото лице трябва да заключи дали момичето страда от психическо заболяване и дали се налага лечение, но тези въпроси ще се обсъдят в съдебната зала.Авторството е установено , няма съмнения, ние сме запознати с действията на момичето, действаме по процедурата. Ако съдът постанови , че няма да има лечение следва да се отхвърли нашето искане и ние евентуално да протестираме над решението. Доколкото знам заплахите не продължават. Не е приятно, говорим за писания и звукови съобщения,” категоричен е Пехливанов.

Производството е по Закона за здравето и неговата цел не е да се наказва извършителя на някакво противоправно деяние, а да се прецени дали Гергана страда от здравословно заболяване и дали да бъде настанена в специализирано заведение, а експертното изследване има за цел да покаже дали пловдивчанката действително страда от психиатрично разстройство. Делото е разпределено на магистрата Спасимир Здравчев и се гледа при закрити врати без да бъдат допускани медии. Още на първото производство певицата Дара Екимова застана пред медиите, за да разкаже за заплашителни и обидни съобщения. Тя категорично иска лечение за момичето, като отбеляза, че тя е жертва на своята болест.

Според данни на прокуратурата Гергана Неделчева е диагностицирана с шизофрения - маниен тип, и нейната майка ѝ е попечител. Тя използва различни профили във фейсбук и тикток, за да изпраща съобщенията. Прави го и под публични постове на лейбъла на Дара Екимова. Заради болестта ѝ обаче от ГДБОП могат единствено да я установят и да ѝ изземат електронните устройства, което не я спира да се сдобие с нови и да започне отначало.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина