Да се влюбиш на кръгово кръстовище в центъра на Пловдив! Възможно ли е?

Автор: Добринка Димова 3910
Да се влюбиш на кръгово кръстовище в центъра на Пловдив! Възможно ли е?

Възможно ли е да се влюбиш, докато чакаш в трафика на Пловдив? Отговорът категорично е „Да”, стига да имаш очите и сърцето, за да видиш човека до себе си.

„Една дама, която интервюирахме, ни каза, че нейният важен любовен спомен се е случил на кръговото кръстовище пред Централна гара: “едно никак неромантично място”. Ние смятаме, че любовта е навсякъде, и че можем да открием романтика дори и сред руините”, категорични са организаторите на проекта Mind The Kiss, които създадоха карта на любовта с най-романтичните локации в Пловдив, свързани с целувката. Проектът е част от официалната програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 и се реализира от италианската фотографка Сабрина Белензиер.

Белият блясък на мрамора на Античния театър, магнетичната атмосфера на Небеттепе, невероятните пеещи фонтани в Цар-Симеоновата градина, мостът на Гребния канал, бреговете на Марица и Бунарджика предизвикват двойките да се целунат, е показало проучването на Mind The Kiss. По време на теренната работа по проекта, която започна на 30 ноември 2018 г., дейностите по събиране на данни бяха извършвани чрез анонимни интервюта и социална медийна кампания на платформата на проекта във Facebook. След това Сабрина Белензиер е предприела пътуване, по време на което открила, заснела и записала своята интерпретация на локациите, представени от участниците. А фотосите от всички тези романтични места вече са подредени в галерията към читалище „Алеко Константинов“.

Посетителите могат да усетят миналото и настоящето в романтиката на града ни и да вземат със себе си „Емоционална карта на Пловдив“, в която да търсят нови маршрути на любовта. Заедно с професионалните кадри, експозицията разказва и историите на участниците. За да допълни атмосферата на индивидуалните и колективни любовни паметници, в изложбата е включена и звукова инсталация с гласовете на пловдивчани и неповторимите им преживявания.

Изложбата може да бъде видяна до 5 май.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина