Хилда Казасян пее най-популярните песни от “златното“ българското кино на пловдивска сцена

Автор: Plovdiv Now 6142
Хилда Казасян пее най-популярните песни от “златното“ българското кино на пловдивска сцена

Българска филмова музика ще представи Хилда Казасян по време на концерта си в Пловдив на 9 ноември, от 19 часа в Комплекс "С.И.Л.А", който е последна спирка от турнето на певицата „Да послушаме кино”.

„Изключително съм щастлива да ви поканя на концерт с толкова емоционалната за мен програма, посветена на най-красивата, стара незабравима филмова музика от най-красивото истинско старо българско кино“, споделя Хилда.

Програмата включва едни от най-популярните песни от толкова обичаните  български  филми, като "Любимец 13", "Козия рог", "Адаптация".

На сцената тя ще е заедно с  изключителните музиканти Христо Йоцов, Живко Петров, Димитър Карамфилов и Михаил Йосифов, а нейни специални гости отново ще бъдат феноменалните Теодосий Спасов и Васил Петров.

„Аранжиментите, даващи изцяло нов облик на тази толкова красива музика са направени от Живко Петров и Христо Йоцов специално за тези концерти. И като към всичко това прибавим разкошната мултимедия, подготвена от Васил Къркеланов, се надявам, че ще изживеем един истински музикално-филмов празник заедно", споделя още певицата преди концерта в Пловдив.

Предисторията на този концерт ни връща назад във времето, когато през 2007 г. Хилда Казасян издаде албума си с филмова музика „Замълчи, замълчи“. Тя споделя, че сякаш не е била готова напълно за него. „Аз съм убедена, че нещата се случват тогава, когато трябва да се случат. Мисля, че оттогава много пораснах във всяко едно отношение и сега се чувствам далеч по-готова, имам самочувствие и увереност да се докосна до едни от най-популярните филмови теми.“ – казва Хилда и допълва: „Сега, когато се заигравам с тези песни, усещам удоволствие. Когато записвахме албума, знаех, че страшно много ги обичам и искам да ги направя, но тогава се притеснявах дали ги правя както трябва. Докато сега съм се отпуснала и това ми носи супер удоволствие и истинска радост.“

Това е идея на Хилда за представянето на едни прекрасни песни и инструментална музика от по-стари български филми, но така или иначе става дума за песни, които се помнят, които поколения наред знаят. Изненадата ще е, че те ще бъдат представени по съвсем друг начин с естетиката на нашата музика, на джазовия език и силно се надявам, че ще бъдат възприети. Наистина е много мащабен проектът, много усилия хвърлихме. Ние сме аранжори на програмата. Естествено Хилда взима невероятно силно участие в конструирането на нещата, в идеите за облика на целия спектакъл. Това си е абсолютно нейна рожба, така че мисля, че ще бъде едно емоционално преживяване. –казва  Христо Йоцов за концерта „Да послушаме кино“

Билети се продават в билетен център пред община Пловдив и в цялата партньорска мрежа на Ивентим.бг.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина