Да помогнем на Петко да продължава да служи на България! Младият офицер се бори с коварно заболяване

Автор: Plovdiv Now 1580
Да помогнем на Петко да продължава да служи на България! Младият офицер се бори с коварно заболяване

Млад офицер от Българската армия има нужда от подкрепата на пловдивчани в най-тежката си битка. В продължение на повече от 3 години Петко се бори с едно от най-тежките и коварни заболявания. 27-годишният военнослужещ страда от периневрални кисти на Тарлов.

Ежедневно Петко се бори с непрекъсната и постоянно нарасваща болка. Тъй като заболяването е изключително рядко, диагнозата е поставена едва в началото на тази година. До нея се стига след почти 3-годишно лутане по специалисти от всевъзможни области на медицината. 

Кистите на Тарлов изпълват нервите на гръбнака с гръбначно-мозъчна течност и по този начин те заемат по-голям обем от нормалното. Вследствие се притискат в съседни структури - дискове, прешлени, стави, мускули, което от своя страна води до болки, изтръпвания, парене или в тежка форма - инвалидизация.

Лъч надежда

За диагностицираните с подобно заболяване лечение в България няма. В световен мащаб има едва няколко специалисти, способни да проведат сполучливо лечение.  Най-голям е броят на сполучливо оперираните пациенти в AIMIS (Американски институт по минимално инвазивна хирургия) със седалище Никозия. Прецизните и сложни интервенции извършва д-р Франк Фейгенбаум - американски неврохирург, който оперира 3 пъти в годината пациенти, които не са граждани на САЩ. Той има зад гърба си около 2000 операции, 5 от тях - на българи.

Петко е получил оферта от кипърската клиника за три операции, а при необходимост - и четвърта. Необходимите суми са абсолютно непосилни за семейството му и вълизат на около 120 000 евро - по 40 хиляди за всяка интервенция. С помощта на няколко кампании близките му са събрали една 5000 лв. Държавата няма как да окаже помощ, тъй като формулярите, необходими за хоспитализиране в AIMIS се различават от тези, с който работи НЗОК. 

Времето притиска Петко и семейството му

Следващите операции в AIMIS-Кипър са от 21 до 25 януари 2019 г. От особена важност е тяхното своевременно извършване, тъй като така се увеличава шансът за постигане на успех и се минимизират обстоятелствата, водещи до създаване на условия за инвалидизация.

Пловдивчани, нека помогнем на един млад български офицер да продължава да служи достойно на родината си!

Благотворителна банкова сметка: PIRAEUS BANK BULGARIA AD

Титуляр: Петко Георгиев Мутафчиев

IBAN (в лева): BG83PIRB74241606538506

IBAN (в евро): BG11PIRB74241606582094

 

Подобни новини

Иван Николов

Тези от вас, които имат желанието и възможността могат да подкрепят Петко и чрез платформата на ХелпКарма: helpkarma.com/help/pobeda_petko Петко е перспективен, умен и способен офицер, но преди всичко истински добър човек и с нищо не е заслужил сполетялата го беда. Всяка помощ е решаваща за справяне с ежедневните му мъки. Благодарности на всички отзовали се!

17:38, 22.11.2018

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина