Да помогнем на Кристиян да оздравее! Момчето е с диагноза Сарком на Юинг

Автор: Plovdiv Now 6126
Да помогнем на Кристиян да оздравее! Момчето е с диагноза Сарком на Юинг

Кристиян е изключително лъчезарно момче. Спортува активно футбол и тенис на корт. Тази година трябваше да бъде абитуриент и да празнува завършването си. Вместо това обаче вече 10 месеца той се бори с болестта Сарком на Юинг.

Животът на 17-годишният младеж се преобърнал, след като получил силни болки в кръста, които се разпростирали външно по дясното бедро чак до сгъвката на коляното и не се повлиявали от никакви болкоуспокояващи. След дванадесетдневен престой в клиниката по ДНХ - Пирогов хистологията показала Сарком на Юинг. В момента Криси се лекува  в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив. Преминал е през 13 химиотерапии и 33 лъчетерапии. По немския протокол, по който се лекува, му остава още една химиотерапия.

За да може да оздравее, Криси трябва да продължи лечението с още химиотерапии и едновременно с тях и имунотерапия, която не се поема от Здравната каса за неговото заболяване.

„Преди тринадесетата химиотерапия бяхме на ядрено-магнитен резонанс, който показа драстично намаляване на тумора и съвсем леко поемане на контраст в периферията на образуванието. Всичко това е много хубаво, но не е достатъчно Криси да оздравее, защото туморът е на сакрума. Това е костта на таза, която не може да се премахне и на нейно място да се постави имплант, както се прави с костите и ставите на ръцете и краката”, разказват близките на момчето.

Стойността на имунотерапията е 308 000 евро – непосилна сума за семейството.

Всеки, който иска да помогне на Кристиян, може да дари средства чрез:

Дарителска сметка в ДСК:
BG53STSA93000027064367
BIG:STSABGSF
титуляр:Кристиян Николов

Хелпкарма:
https://bg.helpkarma.com/campaign/da-pmgnem-na-krisi-638…

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина