Д-р Петър Берон говори днес пред студенти в Пловдив за заплахите за българското биоразнообразие

Автор: Plovdiv Now 3302
Д-р Петър Берон  говори днес пред студенти в Пловдив за заплахите за българското биоразнообразие

Катедра „ЕООС“ на Биологически факултет , Студентски съвет към ПУ „Паисий Хилендарски“ и Екологичен Клуб „ЕСЕТРА“ организират 11-тата по ред студентска конференция „Екологията – начин на мислене“. Събитието ще се състои днес 11.05.2019 г. от 9:00 до 18:00 в Дом на Културата „Борис Христов“.

В 11:00 ч., като специален гост-лектор, д-р Петър Берон ще поговори на студентите за заплахите за българското биоразнообразие и начините да съхраним природното богатство в страната.  Известният български учен, пътешественик и изследовател винаги успява да повдигне настроението и да вдъхнови своята публика с интересни истории и важна информация, поднесена по достъпен и очарователен начин.

Целта на конференцията е да предостави възможност на студентите и докторантите от ПУ и други ВУЗ от страната да развият екологично и биологично мислене и да представят своите научни и научно-популярни разработки. Традиционно конференцията акцентира върху различни области на екологията, опазването на природата и екологичното образование. По желание на авторите всички научно-популярни и научни разработки ще бъдат публикувани в сборника на конференцията, а трите най-добри научни разработки (избрани от организационния комитет) - в списанието Ecologia Balkanica без заплащане на такса за това.

Към конференцията се организира и фотоконкурс, който тази година ще е на тема "Ръка за ръка с природата", в който могат да вземат участие само студенти и докторанти със собствени снимки, правени в България.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина