Д-р Елизар Цветков и съпругата му дариха парите от сватбата си на четвъртокурсник от МУ-Пловдив

Автор: Plovdiv Now 10251
Д-р Елизар Цветков и съпругата му дариха парите от сватбата си на четвъртокурсник от МУ-Пловдив

Стипендия от 1000 лева и летен стаж в клиника Шварцвалд-Бар в Германия получи Стефан Иванов – студент 4 курс специалност „Медицина” в Медицински университет – Пловдив. Средствата му бяха дарени от младия лекар д-р Елизар Цветков и съпругата му Лилия.  

Припомняме, че през февруари семейството обяви еднократна стипендия за изявен студент от МУ – Пловдив по повод Деня на българската просвета и култура, 24 май. Д-р Цветков е възпитаник на университета, дипломирал се през 2017 г. с пълно отличие и награда „Златен Хипократ“, а понастоящем е лекар-специализант по Неврология в Клиника Шварцвалд-Бар във Филинген-Швенинген, Германия. Средствата за стипендията са събрани на сватбеното тържество на семейство Цветкови.

За стипендията можеха да кандидатстват всички студенти редовна форма на обучение във факултетите по „Медицина”, „Фармация” или „Стоматология”, като представят сканирана студентска книжка, документ, с който да удостоверят, че са студенти в МУ-Пловдив. Елизар лично е избрал да помогне на Стефан Иванов,  а изборът му се базира на оценката от извънучебната дейност и от успеха от обучението. 

С тази инициатива младият лекар иска да провокира в хората, които имат финансова възможност, да се замислят, че и те могат да допринесат с нещо за доброто в медицината и да бъдат пример за всички останали. И е категоричен, че много от нещата в България могат да се подобрят, ако има едно здраво ядро от хора, които се опитват по всякакъв начин да стимулират както младите хора, така и определени сфери. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина