Чудесен следвеликденски сладкиш от стар козунак

Автор: Plovdiv Now 44612
Чудесен следвеликденски сладкиш от стар козунак

Предлагаме ви рецепта за чудесен следвеликденски сладкиш от стар козунак.

Продукти:

400 г сух (стар) козунак

200 мл прясно мляко

100-150 г захар

5 бр. яйца

60 г масло

100 г сметана

150 г сушени плодове, ядки, захаросани плодове

галета за поръсване на формата

Приготвяне:

Козунакът се нарязва на кубчета и се залива с млякото. Маслото се разтопява и с част от него се намазва формата за печене. Поръсва се с галета. Жълтъците от яйцата се разбиват със захарта до побеляване. След това се добавят последователно маслото, сметаната и парчетата козунак. Всичко се разбива с миксер до получаване на еднородна смес. Смесва се с нарязаните ядки и плодове.

Накрая се добавят разбитите на сняг белтъци и се разбърква внимателно. Сместа се изсипва във формата и се пече в предварително загрята на 200С градуса фурна, около 40 минути. Сладкишът се изважда от формата, след като е напълно изстинал. По желание се поръсва с пудра захар.

Рецептата е подходяща и за приготвяне със сух хляб.

receptite.com

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина