Читалищата в Асеновградско работят цяло лято при спазване на епидемичните мерки

Автор: Plovdiv Now 3816
Читалищата в Асеновградско работят цяло лято при спазване на епидемичните мерки

Читалищата в община Асеновград, както и библиотеките към тях, продължават да работят си при строго спазване на противоепидемичните мерки.

Някои от тях работят само с възрастни, други - с минимален брой деца. 

В читалище "Родолюбие" в Асеновград има детска вокална група. В "Св. преп. Паисий Хилендарски" се провеждат уроци по танци и гайда. Там има и действащ литературен клуб. На библиотечната дейност, инвентаризация и дезинфекция през летния сезон ще наблягат читалищата в асеновградските квартали "Долни Воден" и "Горни Воден", както и в селата Новаково, Червен, Патриарх Евтимово, Боянци, Долнослав, Стоево и Конуш.

Читалищата в тези населени места през лятото и в условията на епидемична обстановка ще функционират само като библиотеки - жителите ще могат да ползват произведения от библиотечния фонд за вземане вкъщи. Единствено читалището в Козаново няма да работи до края на календарната година.

Читалището в село Тополово провежда инициативата "Ваканция в библиотеката" за деца - с игри и рисуване по един час дневно. Читалищните дейци в Нареченски бани организират група по танци за възрастни. А в Бачково се провеждат детски мероприятия под надслов "Лятна библиотека". В читалището на село Избеглии също има групи за танци както за деца, така и за възрастни. На детска занималня се радват най-малките жители на Златовръх. Там читалищният служител ги събира на малки групи и им чете на глас откъси от различни книги. В читалището на село Мулдава също се провеждат уроци по танци, а в това на Конуш децата посещават читалнята, като спазват дистанция.

83

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина