От тези продукти излизат около 15-20 дребни топчета. Ако ви трябва по-голямо количество, удвоете количествата на съставките.
Извадете крема сиренето от хладилника около половин час преди да започнете да изпълнявате рецептата, за да омекне малко. Смесете го с пудра захар, докато получите гладка хомогенна смес.
Добавете натрошените бисквити и сменатана. Можете да използвате различни видове бисквити - за чай, кафени или други. Охладете сместа в хладилника за поне един час, за да се стегне. Оформете топчета. Поставете ги във фризера за 30-60 минути.
Разтопете бял или тъмен шоколад на пара или в микровълнова фурна, след което изсипете обилно и равномерно върху охладените топчета. Може да поръсите със захарни или шоколадони пръчици, кокосови стърготини или ситно смлени ядки. Докато шоколадът не е стегнал, топчетата могат да се украсят и с дребни плодове без костилки - малини например.
Върнете ги във фризера, за да стегне напълно шоколада, след това ги поставете в кутия и приберете в хладилника.