Предлагаме ви рецепта за чийзкейк с тиква - разкошен есенен десерт.
Продукти:
ЗА БЛАТА
бадеми - 150 г
орехи - 100 г
ванилия - 0.2 г
стевия - 1 ч.л.
масло - 50 г
портокали - 1/2 бр.
ЗА КРЕМА
тиква - 650 г
масло - 60 г
крема сирене - 200 г
стевия - 2 ч.л.
ванилия - 1 п.
желатин - 1 оп. (10 г)
портокали - 1/2 бр.
индийско орехче
канела
Приготвяне:
Желатинът за чийзкейка се изсипва в купичка и се разтваря в студена вода, както е посочено на опаковката. Оставя се да набъбне.
Бадемите и орехите се мелят на малки парченца. Към тях се прибавят ванилията, стевията, течното масло и сок от портокал. Всичко се разбърква и се изсипва в тава с падащо дъно.
Тиквата се бели и нарязва на парчета. Вари се до пълна готовност.
Мачка се с вилица или пасатор на тиквено пюре. Към нея се прибавят крема сиренето, канелата, сокът от портокал, ванилията, индийското орехче, стевията и маслото, което трябва да е течно, но не горещо.
Желатинът се втечнява на водна баня или микровълнова за 15-20 секунди. Добавя се към сместа и отново всичко се разбърква. Полученият крем се разбърква и се изсипва върху блата от ядки.
Чийзкейкът с тиква се поставя в хладилник и се оставя да престои 6-7 часа, или ако може - поне 12.