Чийзкейк с тиква - разкошен десерт с вкус на есен

Автор: Plovdiv Now 9500
Чийзкейк с тиква - разкошен десерт с вкус на есен

Предлагаме ви рецепта за чийзкейк с тиква - разкошен есенен десерт.

Продукти:

ЗА БЛАТА

бадеми - 150 г

орехи - 100 г

ванилия - 0.2 г

стевия - 1 ч.л.

масло - 50 г

портокали - 1/2 бр.

ЗА КРЕМА

тиква - 650 г

масло - 60 г

крема сирене - 200 г

стевия - 2 ч.л.

ванилия - 1 п.

желатин - 1 оп. (10 г)

портокали - 1/2 бр.

индийско орехче

канела

Приготвяне:

Желатинът за чийзкейка се изсипва в купичка и се разтваря в студена вода, както е посочено на опаковката. Оставя се да набъбне.

Бадемите и орехите се мелят на малки парченца. Към тях се прибавят ванилията, стевията, течното масло и сок от портокал. Всичко се разбърква и се изсипва в тава с падащо дъно.

Тиквата се бели и нарязва на парчета. Вари се до пълна готовност.

Мачка се с вилица или пасатор на тиквено пюре. Към нея се прибавят крема сиренето, канелата, сокът от портокал, ванилията, индийското орехче, стевията и маслото, което трябва да е течно, но не горещо.

Желатинът се втечнява на водна баня или микровълнова за 15-20 секунди. Добавя се към сместа и отново всичко се разбърква. Полученият крем се разбърква и се изсипва върху блата от ядки.

Чийзкейкът с тиква се поставя в хладилник и се оставя да престои 6-7 часа, или ако може - поне 12.

edin.bg - Златина Желязкова

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина