Чийзкейк с праскови и извара - страхотен летен десерт

Автор: Plovdiv Now 30913
Чийзкейк с праскови и извара - страхотен летен десерт

Предлагаме ви рецепта за чийзкейк с праскови и извара - страхотен летен десерт.

Продукти: 

бисквити - 100 г

кафява захар - 2 с.л.

масло - 75 г

бадеми - 50 г

ЗА ПЪЛНЕЖА

извара - 200 г

праскови - 500 г

яйца - 2 броя

кафява захар - 2 с.л.

Приготвяне:

Бисквитите се правят на трохи и се смесват със захарта и разтопеното масло. Сместа се разбива добре с вилица, докато стане хомогенна.

С нея се покрива дъното на тортена форма за печене, като се натиска плътно с шпатула, за да се получи компактност.

Блатът се изпича в предварително загрята фурна на 180 градуса – трябва да стане хрупкав.

Прасковите се обелват, една от тях се запазва цяла, а останалите се нарязват на дребни парченца. Те се разбиват с пасатор, заедно с яйцата, изварата и захарта, докато сместа стане мека и маслена.

Тортената форма за печене се допълва (върху блата) с крема от праскови и тортата се запича отново 15 минути. Изважда се от фурната и се оставя да изстине.

Бадемите се нарязват на филийки и се запичат. Отделената цяла праскова се нарязва на тънки филийки и тортата се украсява с тях и с бадемите.

Рецепта - Янка Горанова

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина