Четириноги дефилират по Главната в Пловдив, търсят си осиновители

Автор: Деница Лещева 24479
Четириноги дефилират по Главната в Пловдив, търсят си осиновители

Четириноги приятели ще излязат на дефиле по Главната пешеходна улица в Пловдив в навечерието на Коледните празници. В зооревюто „Кучето от крайния квартал…” ще участват доброволци и социализирани с тяхна помощ бездомни кучета от пловдивския приют за кучета. То ще се проведе в събота, 14 декември на площад "Централен".

Одомашнителната кампания на ОП "Зооветеринарен комплекс" стартира още днес. В 10:00 часа до фонтаните на Военния клуб ще бъде открита изложба върху винили. Тя ще представи моменти от дейността на общинския приют. Изложбата ще бъде открита от заместник-кмета по спорт и младежки дейности Георги Титюков.

Изложбата ще може да бъде видяна до края на седмицата. Кампанията ще приключи в неделя, 15 декември, с благотворителен базар с лични вещи. По време на търга, който също ще се проведе на централния площад, посетителите ще могат да видят и кучетата от приюта. 

Това не е първата по рода си кампания под надслов ”Всяко живо същество се нуждае от любов…”. Целта е популяризирането на идеята „НЕ КУПУВАЙ! ОСИНОВИ КУЧЕ ОТ ПРИЮТ!”, споделят от комплекса. 

Около 80 кучета чакат своите любящи стопани в пловдивския приют. Всички те биват постоянно обгрижвани от 20-те души, наети в предприятието. Между обитателите има и много представители на различни породи. Често животните пристигат в тежко здравословно състояние, отслабнали и недохранени. 

Според директора на ОП "Зооветеринарен комплекс" Георги Божев напоследък се наблюдава тревожна тенденция у стопаните - да изоставят животинките си, когато са в преклонна възраст.

"Напоследък много хора пускат домашните си животни на улицата, когато идва краят на техния жизнен път - дали от жалост или защото се гледат по-трудно", сподели преди време той. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина