Четирима влязоха в арестите, полицията ги спипа с най-различна дрога

Автор: Plovdiv Now 3750
Четирима влязоха в арестите, полицията ги спипа с най-различна дрога

Четирима души са били задържани за притежание на наркотици при специализирана полицейска операция, провела се на територията на Шесто РУ в Пловдив в края на миналата седмица.

При проверка на сигнал за разпространение на наркотични вещества, служители на криминална полиция в районното управление са задържали 36-годишен криминално проявен мъж. Извършено е било претърсване на автомобил БМВ, при което са били иззети 23 броя найлонови пликчета с наркотично вещество. Експертна справка е установила съдържанието - амфетамин с тегло 3,47гр.  и хероин 0.28 гр.  С прокурорско постановление извършителят на престъплението е задържан за 72 часа.

При проверка на улица «Елба» за притежание на наркотици е бил задържан и 26-годишен пловдивчанин, който няма предишни криминални прояви. В младия мъж служителите на реда открили и иззели найлоново пликче с 0,47 грама амфетамин.

На улица "Удроу Уилсън» № 1 пък е бил задържан друг млад 25-годишен мъж, у когото при проверка полицейските служители са открили марихуана и амфетамин. Експертна справка е установила количеството на високорисковото вещество- марихуана 0,197 грама и  мфетамин - 0,27 грама.  

За притежание на наркотици е задържан и друг 25-годишен. Мъжът е криминално проявен и е осъждан. Проверката е била извършена на улица «Вратцата». В лицето е открита саморъчно свита цигара със смес от тютюн и «Пика». Веществото, което е от рода на синтетичните канабиноиди е с тегло 0,56 грама. 

Случаите от извършените проверки са докладвани на прокуратурата. Образувани са производства за престъпление по чл 354 а ал 3 от Наказателния кодекс.

Снимка: илюстративна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина