Четири планети ретроградни едновременно, това ни кара да се чувстваме неуспешни

Автор: Plovdiv Now 1159
Четири планети ретроградни едновременно, това ни кара да се чувстваме неуспешни

Когато планетите са ретроградни, светът около нас продължава да се движи напред, но ние сме поканени да внесем пространство в нашите дни, когато е възможно. Няколко допълнителни вдишвания, преди да започнем деня си, тихо съзерцание по време на обяд, няколко минути тишина, докато се настаняваме в леглото.

От нас се иска да изчистим ненужното, шума, допълнителното и вместо това да създадем джобове на пространство. Пространство за вътрешното пътуване, което се случва във вас, за да достигне вашето съзнание. Пространство за емоцията да се движи през тялото ви и да се освободи, където може. Пространство за размисъл. Място за вас да изненадате себе си относно това кой сте сега и всички начини, по които сте се променили. Има нови перспективи, които чакат да бъдат видени.

И така, ако смятате, че животът ви е неуспешен напоследък, вашите инстинкти са правилни: Плутон е ретрограден сега до 11 октомври във Водолей и Козирог, Нептун е ретрограден сега до 7 декември в Риби, Сатурн е ретрограден сега до 15 ноември в Риби и Уран е ретрограден сега до 30 януари 2025 г. в Телец. Да, това е четири - четири! Различни ретроградности, които се случват едновременно.

Ретрограден Плутон

Плутон, планетата на трансформацията, смъртта, силата, контрола и прераждането, става ретрограден веднъж годишно за пет до шест месеца. През 2024 г. ще се премести във фиксиран въздушен знак Водолей на 20 януари, което е забележително, защото се движи много бавно и прекарва от 12 до 30 години в определен зодиакален знак. (Забавен факт: от 2008 г. Плутон прекарва по-голямата част от времето си в кардинален земен знак Козирог .)

Ретрограден Плутон се движи напред-назад между Водолей и Козирог през 2024 г., като ви подтиква да направите равносметка на всякакви токсични, негативни и саморазрушителни поведения, модели и системи от вярвания, особено свързани с това как се показвате като част на вашия общност, свързана с иновациите и технологичния напредък, и поставяне на носа си там, където не трябва, за да спечелите признание.

Ретрограден Нептун

Нептун, планетата на мечтите, илюзиите и духовността, се движи ретрограден всяка година за пет до шест месеца. През 2024 г. той се движи назад през Риби, артистичният, дълбоко състрадателен и бягащ от реалността променлив воден знак . Нептун е съвременният управител на Риби, така че двете енергии вървят ръка за ръка и на свой ред ще бъдете вдъхновени да преразгледате всичко, което ви вдъхновява артистично и ви подхранва духовно. Това също може да бъде благоприятен период за водене на дневник на мечтите или за гмуркане в анализи относно вземането на самостоятелни решения.

Ретроградното движение на Нептун е тук, за да ви каже добре е да не се опитвате да „имате всичко“. Да се ​​откажете от някои мечти не е провал . Всъщност усъвършенстването и рационализирането на вашите възможности може да бъде невероятно положително. Но първо трябва да бъдете честни със себе си относно това какво може да остане в чашата ви и какво трябва да бъде пуснато обратно в необятния океан от възможности.

Ретрограден Сатурн

Сатурн, планетата ръководител на задачи, която наблюдава ограниченията и ангажираността, е ретрограден всяка година за около четири месеца и половина. През 2024 г. тя ще бъде ретроградна в Риби, емпатичният, мечтателен, артистичен променлив воден знак , който ви подтиква да помислите върху основите и границите, които сте поставили, по-специално по отношение на вашата духовност, креативност и самолечение. Ще имате възможност да помислите защо сте ги задали, какво сте постигнали и защо и евентуално да редактирате подхода си.

Ретрограден Уран

Уран, планетата на бунта, внезапната промяна и иновациите, е ретрограден всяка година за около пет месеца и през 2024 г. ще се движи назад през Телец, неподвижният земен знак, известен с това, че е бавен и стабилен, упорит и дълбоко чувствен.

На свой ред, ретроградността на Уран през 2024 г. ще ви подтикне да обмислите промените, които можете да направите относно начина, по който мислите и чувствате по важни въпроси - може би специално свързани с доходите и взаимоотношенията, които са уникално за Телеца.

Много астролози ни предупреждават да не започваме нищо ново или да не правим внезапни промени или големи решения, когато има ретроградни планети. Когато се появим с тези наскоро възстановени части от себе си, ние се появяваме с по-голяма яснота около нашите най-подравнени желания и нашето подобрено разбиране за това, просто казано, кои сме.

Поканата на астрологията е да продължим да почитаме преживяванията си и да внасяме признателност и уважение както към вътрешното, така и към външното, към отражението толкова, колкото към напредничавото мислене и към тишината, колкото и към действието.

Бъдете здрави!

Подбрал и изготвил езотеричният и астрологичен анализатор Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина