Четири фирми се борят за строежа на ст. “Локомотив“, ето кои са те

Автор: Plovdiv Now 888
Четири фирми се борят за строежа на ст. “Локомотив“, ето кои са те

Четири фирми са подали оферти в обществената поръчка за строителството на стадион Лаута. Това са ГБС-Пловдив АД Артстрой ООД, Спортклуб-Лаута ДЗЗД водещ партньор Некст Лоджистик ЕООД ,като в консорциума е и фирма ПИМК, Рудин ООД. Офертите ще бъдат отворени днес в 14 часа.

Една от идейните разработки е изготвена от известния софийски архитект Радомир Серафимов, управител на "Ателие Серафимов архитекти".  Концепцията за стадиона се доближава до класическите английски съоръжения с модерна фасада.  Участникът в поръчката ще предложи този проект за реализацията на Лаута, а комисията към Община Пловдив ще оцени предложението на фирмата.

Поръчката за стадион „Локомотив” е за 12 млн. лева с ДДС, като след изборът на изпълнител, съоръжението трябва да се завърши за 24 месеца.

В поръчката е включено проектирането и изграждането на стадион  „Локомотив“, който да покрива изискванията на UEFA за категоризиране на стадиони за срещи от европейските клубни турнири от  „Трета категория“. Спортното съоръжение трябва да има общ капацитет от около 14000 седящи места, а проектът трябва да предвижда възможност за етапна реализация на всяка трибуна, съобразно изпроектираната и одобрена идейна концепция.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина