“Черната вдовица“ и съучастникът й доведени с белезници в съда в Пловдив

Автор: Ива Модова 19950
“Черната вдовица“ и съучастникът й доведени с белезници в съда в Пловдив

Арестуваните за пране на пари Бойка Янушева и Слейман Хамед бяха доведени с белезници в съда днес следобед. Припомняме, че Окръжна прокуратура оповести на брифинг подробности около мащабната операция, при която е протвратено изпирането на над 40 милиона евро. 

Защитата на Хамед, адвокат Красимир Елдъров, поиска отвод на наблюдаващия прокурор Петър Петров, предаде trafficnews.bg. Като причина той посочи, че Петров е пристрастен към казуса. "Наблюдаващият прокур на брифинг днес подробно разясни фактите и изрази мнение за виновност. Прокурорът трябва да е безпристрастен", заяви Елдъров, като поиска делото да се гледа при закрити врати, тъй като в медиите са изнесени подробности от досъдебното производство. "Изнесе се държавна тайна. Посочват се суми и транзакции", заяви още адвокат Красимир Елдъров. 

Колегата му - адвокат Стоян Донков, който защитава Янушева, също се присъедини към него. "Не е удачно да излиза в медиите информация, касаеща дейността на БОП. Ще се споменат и имена на служители на структурата. Това е държавна тайна. Прокурорът вече е направил демонстрация на вътрешното си убеждение за виновност, което е изразил в публичното пространство", каза още Донков.

Адвокатите поискаха да се запознаят с материалите по делото. То ще продължи по-късно. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина