Бум на близнаци в пловдивска АГ клиника

Автор: Plovdiv Now 4614
Бум на близнаци в пловдивска АГ клиника

Четири двойки близнаци са проплакали в АГ клиниката на УМБАЛ „Свети Георги” в Пловдив. 

Според статистиката от началото на 2020 година са се родили повече двойки близнаци, отколкото за същия период на миналата година. УМБАЛ "Св. Георги’’ остава най-предпочитаното място за раждане, когато се касае за проблемна, високорискова, двуплодна бременност или IVF, поради сигурността и добрите специалисти, които работят там.

Тази седмица в клиниката по Акушерство и гинекология са се родили четири двойки близнаци. Бебетата са проплакали на 10, 12, 14 и 15 май, като всичките са родени чрез Цезарово сечение.

Двете двойки близнаци са момиченца, а другите две двойки - момче и момиче. Най-малкото от тях тежи 900 грама, а най-голямото - 2950 грама. Двете двойки с най-ниско тегло са настанени в Интензивен сектор на отделението по Неонатология и за тях се грижи екипът на професор Кръстева. Третата двойка близнаци вече са изписани от родилния дом и са си вкъщи.

„Последната двойка близнаци са на майка, колежка-акушерка, която се справя чудесно в обгрижването на бебетата. Те са добре, наречени са с хубавите български имена Калоян и Гергана и очакват съвсем скоро да се приберат у дома при щастливия татко”, съобщават от АГ клиниката на УМБАЛ „Свети Георги”.

Снимка: илюстративна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина