БСП – Пловдив ще има нов председател – четирима останаха в надпреварата

Автор: Благовест Андонов 4514
БСП – Пловдив ще има нов председател – четирима останаха в надпреварата

Четирима останаха претендентите за нов председател на Градския съвет на БСП в Пловдив. В момента тече градската конференция на социалистите, като вече делегатите гласуват за нов председател и Градски съвет.

От седмината номинирани за шефското място трима си дадоха отвод преди вота - д-р Любомир Паунов, Йордан Василев и досегашният председател Красимир Трифонов. Така при тайния вот делегатите ще гласуват за някого измежду Георги Гергов, Иван Петков – Бебето, Христо Бозуков и Юри Хоптериев.

Красимир Трифонов отчете мандата и направи анализ на ситуацията в страната.   

„Провеждаме настоящата Конференция в сложна и безпрецедентна по своя политически, геополитически и здравен характер обстановка. Информационният поток е доминиран от тревожни новини от света, a родният политически пейзаж е допълнително замърсен със скандали. Хората са уплашени и никой не може да ги вини за това, но апокалиптичният тон на политически лидери не помага. Запазването на здравия разум в тази криза е първостепенна задача на обществено ангажираните фигури.“, заяви Трифонов пред форума.  

Областният председател и фаворит за поста Георги Гергов заяви, че ситуацията в действителност е тежка, но въпреки това има надежда.

„Нека не бързаме с изводи за генералното състояние на партията, защото трябва да си кажем- ние подмладихме БСП“, каза Георги Гергов и покани районните председатели до себе си, за да покаже, че петимата  от шестимата са под 40 години.  В допълнение подчерта, че делегатите са 50 процента нови и млади хора”

Той напомни, че БСП е партия с цел и кауза, които имат идеологическа основа.  „Може да спорим, може да си говорим, но да се плюем, не е другарско“, обясни, той и призова на това масово явление да се сложи край.  Георги Гергов подчерта, че от тази конференция трябва да се тръгне на битка за хората, за младите, за бъдещето.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина