БСП в Пловдив се размина с глоба за конференцията със 150 души

Автор: Благовест Андонов 4351
БСП в Пловдив се размина с глоба за конференцията със 150 души

Пловдивското ръководство на БСП се размина с глоба от 3000 лева за градската си конференция тази събота в Панаира. По-рано доц. Ангел Кунчев заяви, че централите на ГЕРБ и БСП ще бъдат санкционирани с по 3000 лева заради сбирките на политическите партии. Глобата за социалистите е за Националния съвет в София преди седмица, а за ГЕРБ поради събирането в Стара Загора, на което присъства и лидера Бойко Борисов.

Засега обаче пловдивските социалисти няма да бъдат глобени, въпреки че се събраха близо 150 души в зала „България” на Панаира. От снимките, пуснати от пресцентъра, се вижда минимално разстояние между седалките, а на пръсти се борят хората с маски.

От РЗИ заявиха пред наш репортер, че не са имали сигнали за градската конференция на социалистите, като нямат и наблюдения как е минало събитието. Панаирът бил затворено учреждение и нямало как да знаят какво се случва там.

Самата конференция мина без медии и гости. Въпреки това на една от снимките се вижда Кристиян Вигенин, който е част от Изпълнителното бюро и няма отношение към градската конференция – бил е в качеството си на гост.

От БСП заявиха, че на всички участници в конференцията са раздадени маски, а дезинфектанти са били разположени на всички входове на залата.

Припомняме, че след Националния съвет на БСП бе установен случай на коронавирус на Янаки Стоилов, а всички делегати са били тествани.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина