Брутален спектакъл – BMTH и “Мистерия на българските гласове“ сътвориха магия на Hills of Rock

Автор: Plovdiv Now   1273
Брутален спектакъл – BMTH и “Мистерия на българските гласове“ сътвориха магия на Hills of Rock

Британската рок сензация Bring Me the Horizon (BMTH) направи брутален спектакъл като хедлайнер по време на втората фестивална вечер на Hills of Rock в Пловдив. Мултипланетарната група изнесе първия си концерт на българска територия и едно е сигурно – оправда очакванията на феновете им и те дълго ще помнят изминалата нощ.

Пърформансът на BMTH успя да провокира сетивата на многохилядната публика, като заложи в изпълненията си светлинни и визуални ефекти. Определено модерният им прочит над метълкора и смесицата с поп и електронен рок проличаха в цялостното им представление, силно застъпено и през появата на интерактивната холограма на персонажа „E.v.e.“, която общуваше с публиката.

Фотограф: Георги Ангелов 

BMTH показа афинитет към нашата култура. Всъщност това беше в основата на изненадващо събитие, което накара тълпата да притаи дъх. Едно от най-очакваните парчета за изпълнение беше сингълът им „Parasite Eve“, в което те са включили български фолклорни мотиви. Още през деня организаторите загатнаха, като публикуваха снимка на пафти в официалната си страница, че нещо грандиозно предстои да се случи... Хедлайнерите бяха поканили вълнуващият женски хор „Мистерия на българските гласове“, за да изпълни в оригинал звученето на „Ерген деда”, включена в „Parasite Eve“. Мощните им гласове предизвикаха силна реакция у публиката и определено бе един най-паметните моменти от втората вечер на Hills of Rock.

Има обаче един човек, който никога няма да забрави 26 юли 2024г. – 13-годишната Гери. Тя празнуваше рождения си ден, а изненада за личния ѝ празник бе възможността да се качи на сцена и да изпълни заедно с вокалистa на BMTH Оли Сайкс парчето „Antivist“. Малката фурия, която носеше на гърба си българския флаг, бе бурно аплодирана от публиката, а в края на изпълнението получи прегръдка от Сайкс.

Вокалистът скъса тотално дистанцията с тълпата, когато напусна сцената, за да слезе при феновете си. Вълна от силни емоции заля дори тези, които бяха далеч от първите редове, защото камера предаваше усмивките на запалени фенове, които успяха да докоснат Сайкс.

Публиката извика на бис британците, които оставиха за накрая един от най-слушаните си парчета. Концертът им приключи именно с изпълнението на „Throne“ и придружено от брутално огнено шоу.

В сетлиста си Bring Me the Horizon бяха включили няколко парчета от последния им албум „POST HUMAN: NeX Gen“, който пуснаха в края на май – „Kool-Aid“, „ Top 10 staTues tHat CriEd bloOd“, „ Kingslayer“, „DarkSide“ и други. Но не пропуснаха да зарадват и феновете с изпълнения на песни, правени от тях преди десетилетие – „ Shadow Moses“, „Empire (Let Them Sing)“ и „ Antivist“.

Но нека не остава заблудата, че единственото изкушение за метъл феновете са били само хедлайнерите. Защото това ще е абсолютно невярно!

Пристигнали от Трелеборг, Швеция, Imminence, носиха със себе си духа на мелодичния дет метъл, съчетан с напористичното звучене на метъл кор. Дали тяхната магия бе в умелото сечетание на хадр звучене с инструментали на виола, дали заради неподправеното и въздействащо сценично поведение… Какво значение има? Тяхното представляние на сцената отвъртя главите не само на фенове, но и на посетители, които тепърва се запознават с творчеството им. 

"Все пак, номинация за Грами не се получава просто така"! Това беше посланието, което американската банда Barrones остави у феновете на тежкия саунд. Едно от големите имена на лейбъла Relapse Rec, заби с прогресив, слъдж, стоунър звучене и донесоха на фенове и присъстващи, метъл изживяване, което да бъде запомнено.

На Строежа изпълнения направиха по-алтернатив банди, пънк и хард кор. Групи като Last hope, Кокоша глава и Контрол просто нямат нужда от представяне, тъй като отдавна са си извоювали място на пънк сцената. Заедно с тях се качиха Dj Set, Amoral, O.H., Жлъч, Грогоров, Гена и Expectation. 

Сцена НА ТЪМНО наблягаше на класическия звук, където група Sevi успяха да съберат доста впечатляваща фенска маса. Сцената беше открита от финалистите на миналогодишния School of Rock - Covan 5, които си спечелиха мястото да участват на тазгодишното издание на Hills of Rock. Компания им правиха Overhook, Toy Letters, Coolden, като сцената беше закрита от N.O.H.A..

Тази вечер се очаква поредното вълнуващо шоу, което ще премине през широка гама на звучене - от Елетронните елементи на Combishrist и Pain до неподправеният мелодик дет на доайените на жанра Amon Amarth.


Подобни новини

...

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина