Броени дни до изтичане на срока за наградата “Христо Г. Данов“

Автор: Plovdiv Now 6279
Броени дни до изтичане на срока за наградата “Христо Г. Данов“

Предложенията за Националната награда „Христо Г. Данов“, която се връчва за принос в българската книжовна култура през предходната година, се приемат до 20 май 2019 година.

Призът е за принос в българската книжовна култура и е учреден през 1999 г. от Министерството на културата, Национален център за книгата и община Пловдив във връзка с провеждането на “Европейски месец на културата”. Oтличията по традиция се връчват на тържествена церемония в Стария Пловдив в къщата- музей на Христо Г. Данов. Присъжда се по случай 24 май – Деня на славянската писменост и българската просвета и култура.

Журито, което ще оценява постъпилите предложения, се състои от представители на организаторите – Министерство на културата и Община Пловдив, както и от специалисти в областта на книгата и литературата.

Официалното връчване на наградата през настоящата година е на 14 юни в рамките на инициативата „Пловдив чете”.

Статут и формуляр за участие можете да изтеглите от сайта на Министерство на културата http://www.mc.government.bg или от сайта на Община Пловдив www.plovdiv.bg.

Допълнителна информация можете да получите в Отдел "Международно сътрудничество и регионални дейности" на Министерството на културата на адрес: София 1056, бул. "Ал. Стамболийски" № 17, тел.  02/ 9400-844.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина