Британско училище отваря филиал край Пловдив

Автор: Plovdiv Now 25538
Британско училище отваря филиал край Пловдив

Британско училище в София ще открие филиал край Пловдив от септември 2019 г. За учебната 2019 – 2020 в новия филиал ще се  приемат на от 2 до 10-годишна възраст - детска градина и от 1 до 4 клас. Училището ще се помещава в модерна база в село Марково.

Филиалът в Пловдив, както и програмите на Британско училище в София, ще бъдат представени пред пловдивската общественост на 20 май и на 5 юни 2019 г. в зала „Съединение“ в Историческия музей. От 17 часа ще бъде представянето на английски език, а от 18 часа - на български език.

През 2015 г. Британско училище в София получи статут на „британско училище извън пределите на Великобритания“ и вече 10 години поддържа репутация за изключително високото ниво и качество на образование по британски модел.

Британско училище в София е акредитирано от изпитния борд към университета „Кеймбридж“ и учениците следват британски образователен модел в направленията детска градина (2 – 5 години), начално и средно образование (3 – 16 години). Учениците в колежа следват International Baccalaureate® (IB) Diploma Programme в последните две години от образованието си – 16 – 18 години.

Училището използва най-новите и иновативни методи в преподаването като International Primary Curriculum (IPC), Thinking-Based Learning, Habits of Mind и Concept-Based Learning. В учебния план е заложена и програма по STEM – интегриран подход за преподаване на наука, технологии, инженерство и математика. Част от тази програма са и часовете по лего и роботика, дизайн и технологии, заложени в учебния план от детската градина до 6-ти клас. Учениците започват да изучават модерен чужд език на 8-годишна възраст и избират между испански, френски или немски.

Британско училище в София – филиал Пловдив е акредитиран член на Съвета на международните британски училища (COBIS) и Европейския съвет на международните училища (ECIS).

Екипът на Британско училище в София е съставен от български и чуждестранни преподаватели от 8 националности. Целта и амбицията му е да подготвя учениците за утрешния ден, за висококонкурентния свят, с който те ще се сблъскат, и да съумеят да посрещнат и да се справят с всяка трудност по пътя към успеха. Учениците ще развият важните способности и умения на 21-ви век – за вземане на решения, за разрешаване на проблеми, за развитие на креативността и критичното мислене, ще получат дигитална и финансова грамотност, ще се научат на ефективна комуникация.

Широко застъпени в училищната програма са посещенията на културни и исторически забележителности, спортни събития, екскурзии.

Сред предимствата на образователния модел на Британско училище в София - филиал Пловдив са – основен език на обучение и комуникация е английският, гарантирано многостранно развитие на детето чрез основни и допълнителни предмети и извънкласни дейности, развитие на интелигентността на детето, ранно обучение по информационни технологии.

Иновативните обучителни практики и използването на технологиите са в основата на образователния модел на Училището на бъдещето – Британско училище в София с филиал и в град Пловдив.

За Британско училище в София

Британско училище в София отваря врати през 2009 г. Първоначално е открита само детска градина в сградата на Руския лицей, а през 2010 г. е първата учебна година на четирите класа с 25 деца и получава акредитация от Cambridge International Examinations. През 2011 г. училището става член на Съвета на международните британски училища (COBIS), а в него се обучават 45 деца от 10 националности. През 2012 г. получава акредитация от Cambridge International Examinations за Secondary 1. През следващата година става член на Европейския съвет на международните училища (ECIS) и получава акредитация от Cambridge International Examinations за IGCSE. През 2014 г. в Британско училище в София вече учат 179 деца от 26 националности. Международно признание училището получава през 2015 г. след успешна инспекция на Penta International, когато получава статут „британско училище извън пределите на Обединеното кралство“. През 2017 г. става най-иновативното училище в България, като въвежда използването на iPad-и в учебния процес за всички ученици след 3-и клас. През 2016 г. Британско училище в София става IB World School и започва да обучава ученици в International Baccalaureate Diploma Programme. Регулярната инспекция от 2018 г. на Penta International отново отбелязва напредъка и отличното качество на образование, което училището предлага. В момента в него учат 280 деца от 40 националности

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина