Съчетанието на два любими сладкиша е трети вкусен сладкиш! Много наситен като вкус, много апетитен на вид, много лесен за приготвяне! Носещ наситено шоколадовия вкус на класическото брауни, освежен с добавената смес с крем сирене типична за класическия чийзкейк, брауни чийзкейк е модерен десерт, който ще задоволи изискванията и на най-изтънченият вкус!
Първата стъпка от рецептата е подготовката на брауни сместа. Начупвате шоколада на парченца и заедно с кравето масло го поставяте в купа, която към поставяте в съд с вода на котлона, за да се разтопят на водна баня. Разбивате яйцата, заедно със захарта и солта с помощта на миксер или тел за разбиване. След като шоколада и маслото са разтопени и поизстинали ги добавяте към разбитите със захарта яйца и разбивате до хомогенна смес.
Пресявате брашното, заедно с какаото, ванилиите и бакпулвера и малко по малко, при непрекъснато бъркане, добавяте сухата към течната смес. Готовата смес изсипвате в тава, в която предварително сте поставили хартия за печене.
Разбивате яйцата, заедно със захарта и ванилията, добавяте и крема сиренето и отново разбивате, след което изсипвате чийз сместа върху брауни сместа. С помощта на шпатула или дървена лъжица правите шарки в сместа. Печете брауни чийзкейка в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30-35 минути. След като сладкишът е готов го оставяте да изстине преди сервиране.