Ботев загуби изненадващо от Черно море ВИДЕО

Автор: Георги Анастасов 3851
Ботев загуби изненадващо от Черно море ВИДЕО

Ботев допусна изненадваща загуба като домакин на Черно море в поредния мач за първенство на Първа лига. Варненци биха с 2:0 с два късни гола на Андраде в 83-тата и 88-ата минута, след като и двата тима изиграха интересен мач и пропуснаха доста добри ситуации. Така битката за 4-тото място в класирането още повече се ожесточава, а моряците взеха реванш от канарчетата за отстраняването си на четвъртфиналите за Купата на България. За жълто-черните това бе първа пролетна загуба.

В началото липсваха чисти голови положения. В 33-та минута грешка в отбраната на Ботев и лошо подаване на Кайзер позволи на Фенуш да напредне и да шутира силно, но Кайзер спаси. В края на полувремето Ботев пропусна три положения. Най-напред Неделев изведе Тонев, който стреля встрани от вратата. След това Доре стреля неточно с глава след центриране на Неделев от корнер. Малко по-късно отново Неделев изведе отлично в коридор Доре, който в последния момент се засуети и не можа да среля навреме.

След почивката положенията бяха още повече. В 61-ата минута Феребори Доре опита късмета си с удар от далечна дистанция, който излезе в аут. Черно море отвърна с опасен шут на Жоржиньо, също в аут. В 66-ата минута Дюлгеров изби шут на Александър Тонев отляво. От последвалото центриране Доре засече с глава на метър-два от вратата, но топката мина покрай гредата. "Моряците" направиха сериозен пропуск чрез Васил Панайотов в 72-ата минута.

В 83-тата минута гостите откриха. Ндонгала подаде отдясно, Родриго пропусна и Андраде прониза десния ъгъл със силен шут. Малко по-късно той вкара по идентичен начин, отново след подаване на Ндонгала отдясно. Не владеехме трайно топката, не комбиринахме добре, а ако не правим тези неща, няма как да спечелим, коментира старши треньорът на Ботев Николай Киров.

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) - ЧЕРНО МОРЕ 0:2
0:1 Патрик Андраде (83)
0:2 Патрик Андраде (88)

БОТЕВ ПД (4-1-4-1): Даниел Кайзев, Филип Филипов, Кристиан Димитров, Костадин Ничев, Еберт Кардосо, Радослав Апостолов, Лъчезар Балтанов, Тодор Неделев, Антон Карачанаков, Александър Тонев, Феребори Доре
Старши треньор: Н. Киров
ЧЕРНО МОРЕ (4-2-3-1): Иван Дюлгеров, Стефан Станчев, Мирослав Енчев, Виктор Генев, Уго Кононго, Аристоте Ндонгала, Патрик Андраде, Васил Панайотов, Петър Витанов, Мартин Минчев, Мехди Фенуш
Старши треньор: И. Илиев

СЪДИЯ: Георги Давидов
СТАДИОН: “Ботев 1912”

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина